- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Protestele sindicaliștilor din Casele de Pensii se suspendă. La ce concluzii s-a ajuns în urma discuțiilor cu premierul Marcel Ciolacu

29 Nov, 21:17 • Fundeanu Madalina
Protestul salariaţilor din Casele Judeţene de Pensii se suspendă. Sindicaliştii au convenit cu premierul şi miniştrii Muncii şi Finanţelor alinierea salariilor la cele ale angajaţilor din Casa Naţională de Pensii
Protestele sindicaliștilor din Casele de Pensii se suspendă. La ce concluzii s-a ajuns în urma discuțiilor cu premierul Marcel Ciolacu

Protestul salariaţilor din Casele Judeţene de Pensii se suspendă, după ce sindicaliştii au convenit cu premierul şi miniştrii Muncii şi Finanţelor alinierea salariilor la cele ale angajaţilor din Casa Naţională de Pensii, conform informațiilor transmise de Digi24.

Protestele sindicaliștilor din Casele de Pensii se suspendă

„Astăzi, reprezentanţii Blocului Naţional Sindical împreună cu reprezentanţii angajaţilor din Casa Naţională de Pensii Publice au avut o întâlnire cu prim-ministrul României, Ion Marcel Ciolacu alături de ministrul Finanţelor, Ion Marcel Boloş şi ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, pe tema protestului angajaţilor din sistemul de pensii.

În urma discuţiilor avute s-a ajuns la un acord în ceea ce priveşte alinierea salarizării angajaţilor din Casele Judeţene de Pensii la nivelul Casei Naţionale de Pensii Publice”, a transmis, miercuri seară, BNS, într-un comunicat de presă.

Te-ar putea interesa și: Un nou val de proteste! Angajații din Sănătate cer de urgenţă creșterea salariilor

protest pensii
protest

Sursa citată a precizat că rezolvarea situaţiei va duce la creşteri cuprinse între 330 lei şi 1.500 lei net pentru aproximativ 3.000 de salariaţi.

„Veniturile acestora ar urma să fie majorate de la 1 ianuarie 2024. Această soluţie va fi inclusă într-o Ordonanţă de Urgenţă. Astfel, cele două părţi au stabilit ca luni, 04 decembrie 2023, să aibă loc o nouă întâlnire de lucru la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pentru definitivarea actului normativ ce urmează a fi adoptat de Guvern”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia anunţă că protestul angajaţilor din casele de pensii se suspendă. Greva generală în instituţiile subordonate Ministerului Muncii a început de luni.

Casa Națională de Pensii a făcut un anunț important

Lansarea oficială a aplicaţiei RODPA1 a Casei Naţionale de Pensii Publice va avea loc miercuri. Aplicația este realizată în cadrul proiectului „Eficientizarea activităţii CNPP pentru determinarea legislaţiei aplicabile lucrătorilor migranţi, la nivelul sistemului public de pensii din România”, informează Agerpres.

Finanţarea a fost făcută în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) al Uniunii Europene. Realizarea platformei RODPA1 are rolul de a sprijini reducerea birocrației și simplificarea procedurilor, precum și la eficientizarea activității CNPP (din perspectiva costurilor și timpului de reacție). În acest sens se crește și gradul de transparență în prestarea serviciilor publice respective.

Citește mai multe aici: Casa Națională de Pensii a făcut marele anunț pentru milioane de români. Sunt vizați cei din țară, dar și diaspora