- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou val de proteste! Angajații din Sănătate cer de urgenţă creșterea salariilor

24 Nov, 13:11 • Fundeanu Madalina
România este cuprinsă de un nou val de proteste. Angajaţii din Direcţiile de Sănătate Publică cer mărirea imediată a salariilor.
Un nou val de proteste! Angajații din Sănătate cer de urgenţă creșterea salariilor

România este cuprinsă de un nou val de proteste. De această dată, angajaţii din Direcţiile de Sănătate Publică ies, din nou, în stradă şi protestează în faţa Ministerului Sănătăţii. Aceştia spun că sunt discriminaţi şi cer de urgenţă măsuri astfel încât să le crească salariile, potrivit Antena 3 CNN.

Noi proteste în România. Angajaţii din Direcţiile de Sănătate Publică cer mărirea imediată a salariilor

Sindicaliştii au vorbit cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, o discuţie care a durat aproximativ două ore. Au plecat însă de la această discuţie cu alte promisiuni, asta în timp ce zeci de angajaţi ai Direcţiilor de Sănătate Publică aşteptau un răspuns. Aceștia doresc să ştie dacă vor avea parte sau nu de creşteri salariale.

„A fost o întâlnire tehnică. Am venit pe baza unui mandat dat de colegii mei. Am spus foarte clar: vrem ca toate categoriile profesionale din Direcţiile de Sănătate Publică să itre pe această corectare a salarizării. Am plecat de la premisa că suntem de bună credinţă şi dorim soluţii concrete pentru a ieşi din acest blocaj.

La acest moment s-a convenit marţi încă o întâlnire şi în această zi vom primi o propunere de text de amendare a Ordonanţei 42, în aşa fel încât să ne atingem obiectivele pentru toţi salariaţii din Direcţiile de Sănătate Publică.

Te-ar putea interesa și: Protestele funcționarilor din casele teritoriale de pensii continuă! Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, caută soluții!

Protest Ministerul Sănătății
Protest Ministerul Sănătății

Până nu avem un document clar, care să certifice ceea ce noi am solicitat. nu ne vom opri din proteste.

Există toate şansele ca de luni să se blocheze activităţile în mai multe Direcţii de Sănătate Publică din România”, a spus Marius Sepi, reprezentantul Sindicatului Naţional Forţa Legii.

Proteste pe durată nedeterminată

Începând din data de 23 noiembrie, pentru o perioadă ndeterminată, vor exista proteste zilnice, avertizează Sindicatul Naţional din Administraţia Sănătăţii din România.

„Sindicatul Naţional din Administraţia Sănătăţii din România anunţă că, începând cu data de 23 noiembrie 2023, va protesta, pe o durată nedeterminată, zilnic, între orele 9:00 şi 12:00, în conformitate cu prevederile art. 3 din Legea nr. 60/1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice”, se arată într-un comunicat emis marți.

Vezi și: Au fost emise primele facturi la încălzire. Românii au avut o mare surpriză când au văzut cât au de plătit