Știri interne

PSD ar putea taxa casele de marcat care folosesc sistemele self-pay, unde clienții își scanează și plătesc singuri produsele

06 Mar, 20:42 • Bocioacă Bianca
PSD are în plan taxarea caselor de marcat care folosesc sistemul self-pay, unde clienții își scanează și își plătesc de unii singuri produsele.
PSD ar putea taxa casele de marcat care folosesc sistemele self-pay, unde clienții își scanează și plătesc singuri produsele

Potrivit stirileprotv.ro, PSD ar putea taxa casele de marcat self-pay. Conform calculelor social democraților, acestea ar putea plăti taxe aferente unui salariu minim.

Clienții ar putea fi încurajați sp folosească o procedură de obținere a unei reduceri de 1 până la 5% din bonul de cumpărături, la casă, dacă își scanează produsele de unii singuri.

O altă măsură pevăzută într-un eventual proiect de lege este ca la casele de marcat self-pay să se afle un asistent care să supravegheze și să ajute clienții. PSD susține cp astfel de măsuri sunt deja în vigoare în Belgia.

Citește și: Marian Godină boicotează decizia Auchan de eliminare a casierilor: „Aștept acum să apară restaurantele în care mergi în spate să-ți faci o omletă, iar la final te duci cu farfuria să o speli”

Auchan înlocuiește casierii cu case de marcat self-pay

Acest plan al celor de la PSD vine la scurt timp după ce Auchan, unul dintre cei mai mari retaileri din România, a anunțat că va renunța treptat la casieri, pentru a introduce casele de tip self-pay. Hipermarketul a început porcesul de remodelare a caselor de marcat. Nu vor mai fi casieri, ci totul va fi scanat de către clienți.

La momentul actual, 12 magazine Auchan (hipermarketuri, supermarketuri și magazine de proximitate MyAuchan) din București, Cluj, Constanța, Brașov, Iași și Timișoara sunt deja echipate cu noul sistem de case, urmând ca până în 2025 acesta să fie disponibil în toate unitățile rețelei.

Citește și: Ce salariu primește un casier la Auchan, Kaufland, Carrefour sau Cora. Iată lista

Marele retailer francez are un portofoliu de 344 de magazine, dintre care 33 de hipermarketuri, 6 supermarketuri și 305 magazine de ultra-proximitate MyAuchan, peste 290 dintre acestea în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro.

Construirea parcursului de 100% self check-out pentru clienți a început deja în magazinele Auchan din toată România. Noua variantă a caselor de marcat este reprezentată de case self service care vor fi destinate atât clienților cu mai puține produse, cât și celor cu un coș de cumpărături mai consistent, scrie ziare.com.