- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

PSD este împotriva examenului de admitere la nivelul fiecărui liceu. „Ar crește riscul practicii neloiale a meditațiilor și al corupției”. Ce schimbări vor să aduca social-democrații la Legile Educației

02 Feb, 12:39 • Polojan Tudor
PSD se opune vehement formulei din Legile Educației prin care liceele să organizeze examene proprii. Acest lucru ar priva accesul copiilor către educația de calitate, săun social-democrații.
PSD este împotriva examenului de admitere la nivelul fiecărui liceu. Ar crește riscul practicii neloiale a meditațiilor și al corupției”. Ce schimbări vor să aduca social-democrații la Legile Educației

Un comunicat al Partidului Social Democrat arată că noi Legi ale Educației ar crește riscul practicii neloiale a meditațiilor și al corupției. Partidul a enumerat o serie de obiective care sunt esențiale pentru toți copiii și părinții, scrie digi24.ro.

Printre acestea se numără accesul la educație pentru țoți copii, fără a le fi îngrădit în vreun fel sau altul acest lucru. Combaterea abandonului școlar, pregătirea viitoarei forțe de muncă, dezvoltarea mai multor centre after-school pentru a ajuta părinții care muncesc.

„Analiza pe care PSD a făcut-o până acum asupra proiectelor de lege concepute de ministerul Educației a evidențiat necesitatea corectării câtorva chestiuni cheie, definitorii pentru viitorul copiilor”,se arată în comunicatul PSD.

Mai citește și: Credit în rate de la eMAG, nu doar de la bancă. Dobânzi mai mici, totul în 12 rate. Instituțiile Bancare vor trebui să schimbe tactica

PSD nu este de acord cu unele măsuri din Legile Educației/ sursa foto: dailybusiness.ro
PSD nu este de acord cu unele măsuri din Legile Educației/ sursa foto: dailybusiness.ro

PSD, împotriva propriului examen de admitere

Admiterea la liceu nu se va face prin examen propriu al fiecărui liceu, spun social-democrații. Aceștia se opun cu totul acestui lucru.

„PSD nu va accepta o formulă care restrânge drastic accesul copiilor la educație de calitate. Este cel puțin discutabil dacă liceele să aibă dreptul să-și organizeze propriile admiteri, cu propriile subiecte, pentru că ar crește riscul practicii neloiale a meditațiilor și al corupției”, spune partidul.

Probele înmulțite de la examenul de Bacalaureat sunt privite, de asemena, cu rezervare de către reprezentanții partidului. Nici desființarea liceelor pedagogice sau modificarea formării invățătorilor nu se află printre soluțiile cu care PSD să fie de acord. În prezent, România duce o lipsă acută de profesori dedicați.

„Au fost mult prea multe modificări ale Legii Educației, fără efectul scontat. Doar în ultimii 11 ani, Legea Educației a suferit 112 modificări. PSD insistă ca de această dată să fie o dezbatere temeinică! România poate aloca mai mult timp pentru a analiza cu întreaga societate (factorii interesați din educație, dar și cu părinții și asociațiile de elevi) pachetul legilor educației”, mai spune PSD.

Te-ar mai putea interesa și: România îndeplinește criteriile de a intra în Schengen. Ylva Johansson „Sunt convinsă că vom reuşi să avem destul de curând o decizie privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen”

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult