- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România îndeplinește criteriile de a intra în Schengen. Ylva Johansson „Sunt convinsă că vom reuşi să avem destul de curând o decizie privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen”

02 Feb, 12:33 • Stefan Simion
Comisarul european pentru afaceri interne a declarat că România nu mai are nimic de făcut pentru a adera în Schengen. Această afirmație ridică un mare semn de întrebare: șansele României nu mai sunt atât de îndepărtate?
România îndeplinește criteriile de a intra în Schengen. Ylva Johansson „Sunt convinsă că vom reuşi să avem destul de curând o decizie privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen”

Intrarea României în Schengen este un subiect care a ridicat multe semne de întrebare la nivel politic. Cu toate că Ylva Johansson a declarat că decizia luată va fi comunicată curând, conform Stiripesurse.ro, șansele par improbabile.

România
România

Deși România și Bulgaria îndeplinesc criteriile și nu mai trebuie să facă nimic în acest sens, comisarul european pentru afacerile interne a declarat că responsabilii trebuie să se asigure că spațiul Schengen are parte de o bună funcționare. Așadar, prioritățile lor sunt altele în momentul actual.

Șansele României de a intra în Schengen

„Bulgaria şi România nu mai au nimic de făcut pentru a putea intra în spaţiul Schengen. Dar, din alte motive, care nu au legătură cu aceasta, trebuie, desigur, să avem un spaţiu Schengen care să funcţioneze bine şi, de exemplu, sunt îngrijorată de situaţia în care, în Austria, de exemplu, 75% dintre cei care sosesc ilegal nu au fost înregistraţi înainte de a ajunge în această ţară. În Ţările de Jos, 90% dintre imigranţii ilegali care ajung acolo nu au fost înregistraţi înainte şi, desigur, face parte din acquis-ul Schengen şi faptul de a avea o bună funcţionare a înregistrării persoanelor care intră” este declarația oferită de Ylva Johansson, în cadrul unui interviu susținut la Bruxelles.

Te-ar putea interesa și: Bulgarii sunt din ce în ce mai pesimiști. Nici în 2023 nu vor adera la Schengen. Ursula vonder Leyen, scrisoare către statele UE

Aceasta a menționat că responsabilii trebuie să se concentreze pe felul în care spațiul Schengen funcționează, fiind una dintre cele mai mari priorități. Așadar, Comisia responsabilă este angajată în activitățile de extindere, analizare și organizare a situației, astfel încât, decizia pentru România și Bulgaria va întârzia.

Perspectiva României

România nu și-a pierdut încrederea. Bogdan Aurescu a declarat recent că avem „o abordare constructivă privind susţinerea adoptării şi implementării, la nivel european, de măsuri care să combată concret fenomenul migraţiei ilegale la frontierele externe ale Uniunii Europene, care trebuie să fie întărite”.

Vezi și: Românii savurează rezultatul negativ pentru ministrul care a blocat intrarea României în Schengen. Bogdan Aurescu, declarații legate de înfrângerea lui Nehammer

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult