- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

PSD știe nu una, ci două căi prin care să scadă inflația. Guvernarea PSD începe însă abia în luna mai

20 Jan, 20:34 • Cornel Ghimeșan
PSD anunță cum va arăta guvernarea după rotativa guvernamentală care va avea loc în luna mai. Senatorul PSD, Radu Oprea, a prezentat care sunt două scheme pentru scăderea inflației.
PSD știe nu una, ci două căi prin care să scadă inflația. Guvernarea PSD începe însă abia în luna mai

Senatorul PSD Radu Oprea , purtător de cuvânt al PSD, a declarat astăzi la Ploiești, în cadrul vizitei pe care ministrul economiei Florin Spataru a făcut-o acolo, că primele 2 scheme de scădere ale inflației pe care guvernul lui Marcel Ciolacun le vă implementa vor fi în directa legătură cu industria materialeor de construcții și cu cea procesării produselor agricole.

Citește și: Cum vor fi verificați bucureștenii dacă au plătit parcarea? Compania Parking va avea mașini dotate cu camere

Practic specialiștii PSD pariază pe o producție marița în ambele industrii pe fondalul unor scheme de ajutor și susținere a acestora. Idea econoimica este simpla : oferta mai mare la aceste tipuri de produse vă genera automatb o scădere a preturilor de vânzare și deci, implicit a inflației. Aceste programe deja dezvoltate în cxadrul partidului vor intra, cel mai probabil, într-un proces de consultare publica.

Declarația Senatorului PSD Radu Oprea

„În grupul de lucru din cadrul Partidului Social Democrat, care se ocupă de programul de guvernare care va fi votat de Parlament probabil începând cu luna mai, există în acest moment două proiecte, două programe care sunt deja dezvoltate şi care probabil că vor intra în consultare publică.

Unul se referă la o schemă de ajutor, de sprijinire a producătorilor de materiale de construcţii. De ce? Pentru că vrem să mergem direcţionat foarte clar către zonele care au un potenţial foarte mare de reechilibrare a balanţei comerciale, care are impact pe toţi indicatorii macroeconomici din România.

A doua schemă este cea referitoare la procesarea alimentelor, la procesarea produselor agricole, pentru a adăuga valoare în România şi pentru a reuşi să fie o luptă directă cu inflaţia, mai ales în zona produselor alimentare”, a declarat, senatorul Radu Oprea, vineri, la Ploieşti

Radu Oprea - Purtător de cuvânt PSD
Radu Oprea – Purtător de cuvânt PSD

„Schema cea mai simplă este: mai multă producţie în România, ofertă mai mare, scăderea preţurilor şi de aici va fi una dintre schemele şi dintre proiectele pe care le veţi regăsi în programul de guvernare şi cu certitudine vor fi implementate foarte rapid”, a adăugat oficialul PSD.

Alte articole: Săracii oameni bogați! Așa promite Marcel Ciolacu că vom spune imediat ce-și începe programul de guvernare

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult