- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Rabla Local – Administrația Fondului pentru Mediu transmite lista persoanelor eligibile. Cetățenii primesc bani pentru autovehiculele poluante

07 Oct, 12:03 • Oprea Alina
Cum puteți lua bani pentru propriile autovehicule? S-a lansat programul Rabla Local care permite cedarea vehiculelor care poluează în schimbul unei sume de bani!
Rabla Local - Administrația Fondului pentru Mediu transmite lista persoanelor eligibile. Cetățenii primesc bani pentru autovehiculele poluante

A fost lansat programul Rabla Local de către Administrația Fondului pentru Mediu, iar membrii acesteia a transmis către primării lista persoanelor fizice care sunt înscrise și eligibile pentru acest program, conform site-ului instituției, potrivit Ziarul Financiar.

Când este disponibil programul Rabla Local?

Publicată pe site-ul AFM, cetățenii înscriși în acest program vor putea vedea lista cu procedura corectă pe care trebuie să o abordeze pentru a putea casa vehiculele. Data disponibilă acestui program este 3 Octombrie 2023, iar AFM va pune în aplicare procedura internă a primăriei de domiciliu.

Vezi și: Ministrul Mediului, anunț de ultimă oră despre Programul Rabla Local 2! ”Doar 30.000 de mașini casate în prima ediție, deși sunt bani pentru 100.000. Voucherul rămâne la 3.000 lei”

Rabla Local
Rabla Local

Despre Rabla Local

Scopul acestui program este înlocuirea vehiculelor poluante, astfel că aproximativ 30.000 de mașini vor fi scoase din circulație, iar cetățenii care participă în cadrul acestui program vor fi recompensați cu 3.000 de lei.

“Cetățenii beneficiează de 3.000 de lei oferiţi în schimbul renunţării la aceste autovehicule mai vechi de 15 ani cu o normă de poluare Euro 3 şi/sau inferioară.”, a declarat Laurenţiu-Adrian Neculaescu, președintele AFM, potrivitZiarul Financiar.

Numai după ce semnează contractul de finanțare cu primăria, persoana fizică este autorizată să ia banii și să radieze autovehiculul uzat din circulație și din evidența fiscală, astfel încât să poată beneficia de cei 3.000 de lei. Beneficiarul acestui stimulent se angajează, în conformitate cu ghidul de finanțare, să nu achiziționeze un autoturism cu emisii poluante conform normei Euro 5 sau mai puțin poluante în următorii 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare.

Vezi și: Programul „Rabla Local” a fost prelungit. Românii pot primi în continuare suma de 3.000 de lei pentru mașinile vechi