- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Raiul prețurilor! Unde poți mânca o ciorbă caldă cu 4,5 lei și un șnițel cu 6 lei

22 Mar, 21:37 • Constantin Cristina
În ziua de azi, să găsești un loc în care o ciorbă costă 4,5 lei este greu, după explozia prețurilor din ultima vreme. Dar cu toate acestea, în acest loc, un meniu complet ajunge la 13 lei.
Raiul prețurilor! Unde poți mânca o ciorbă caldă cu 4,5 lei și un șnițel cu 6 lei

O masă la restaurant nu-și mai permite orice om, după ce prețurile au explodat și nici la fast-food nu putem să ne gândim. Românii evită să cumpere mâncare direct gătită, tocmai pentru a putea economisi bani, deoarece inflația tot crește într-un mod alarmant, arată ziare.com.

Citește și: De necrezut! „Mâncarea săracului” a devenit un preparat de lux. Un turist din Cluj a spus pe rețelele de socializare suma exagerată pe care a plătit-o

Raiul prețurilor într-o cantină

Locul unde este, de fapt, raiul prețurilor, când vine vorba de mâncare direct gătită este chiar cantina inaugurată de Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca, miercuri, 22 martie, cu o investiție de 86.000 de euro.

Cantina pusă la dispoziție studenților și profesorilor, le oferă circa 1.000 – 1.200 porții de mâncare pe zi, potrivit Curierul de Cluj. Are o suprafață de 350 mp și 60 de locuri. De asemenea, Anca Buzoianu, rectorul UMF, a declarat că 350 de studenți cu bruse sociale care provin din medii defavorizate, vor putea beneficia de meniuri gratuite.

prețuri mici la cantina UMF
prețuri mici la cantina UMF

Studenții sau profesorii pot merge să servească masa între orele 12.00-16.00, iar prețurile sunt subvenționate de UMF, care avea în 2021, 7.307 studenți înscriși.

Prețurile cantinei

Meniul zilnic este afișat pe un panou, alături de prețuri. De exemplu, miercuri, a arătat astfel:

– ciorbă de văcuță – 6 lei

– ciorbă de pui a la grec – 4,5 lei

– pește pane – 8,5 lei

– mușchi de porc cu sos de piper verde – 13 lei

– cotlet de porc la tavă – 6,5 lei

– piept de pui cu sos curry și orez basmati – 13 lei

– șnițel din piept de pui – 6,5 lei

– pulpă de pui la tavă – 6 lei

– morcov baby și brocoli – 3,5 lei

– piure de cartofi – 3,5 lei

– cartofi țărănești – 3 lei

– cuș cuș cu morcovi – 2,5 lei

– salată de sfeclă – 2 lei

– salată de varză – 1,5 lei

Alte articole: Scutirea de taxe pentru hrana salariaților intră în vigoare în 2023. Sumele nu pot fi decontate direct angajaților