- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Rareş Bogdan solicită CE să-i ceară Austriei despăgubiri de sute de miliarde de euro pentru blocarea accesului României şi Bulgariei în Schengen

22 Nov, 17:34 • Cornel Ghimeșan
Rareș Bogdan a declarat, în cadrul unei ședințe a Parlamentului European, că Austria blochează accesul României și Bulgariei în spațiul Schengen și a cerut Comisiei Europene să ceară despăgubiri pentru pagubele aduse economiei europene. Europarlamentarul PNL a acuzat Austria că, prin refuzul său, încalcă Carta Drepturilor Fundamentale din UE.
Rareş Bogdan solicită CE să-i ceară Austriei despăgubiri de sute de miliarde de euro pentru blocarea accesului României şi Bulgariei în Schengen

Rareş Bogdan solicită CE să-i ceară Austriei despăgubiri de sute de miliarde de euro pentru blocarea accesului României şi Bulgariei în Schengen. În cazul unui vot negativ al Austriei în Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI), Rareș Bogdan a amenințat că românii și bulgarii ar putea intensifica controalele asupra transporturilor austriece pentru a preveni intrarea migranților ilegali în spațiul Schengen prin intermediul Austriei. Acesta a solicitat, de asemenea, statelor membre Schengen să renunțe la discriminarea împotriva românilor și bulgarilor și să le permită accesul în țările europene.

Rareş Bogdan solicită CE să-i ceară Austriei despăgubiri de sute de miliarde de euro pentru blocarea accesului României şi Bulgariei în Schengen

„În Consiliul JAI de peste două săptămâni, Europa are şansa istorică de a elimina abuzul comis împotriva cetăţenilor români şi bulgari. În cazul unui vot negativ al Austriei, cer respectuos statelor membre Schengen să-şi dovedească respectul şi susţinerea pentru România şi Bulgaria şi să renunţe din proprie iniţiativă la a-i mai discrimina pe români şi bulgari pemiţându-le accesul în ţările europene prin porţile de intrare sau culoarele Schengen. Dovadă de bună-credinţă. Şi sigur, românii şi bulgarii ar putea controla la sânge camioanele, maşinile mici şi trenurile austriece, ca nu cumva să se strecoare migranţi ilegali prin intermediul statului austriac”, a declarat Rareş Bogdan.

Citeşte şi: Vești bune pentru 3 milioane de pensionari! Când vor putea beneficia de pensie recalculată: „Deja le vom avea în plată!”

Rareş Bogdan a subliniat că Austria, prin acțiunile sale, aduce pagube de sute de miliarde de euro atât României și Bulgariei, cât și întregii economii europene. El a criticat Comisia Europeană pentru lipsa de acțiune împotriva Austriei și a cerut despăgubiri în conformitate cu încălcările Cartei Drepturilor Fundamentale din UE. În plus, a adus în discuție aspecte istorice, menționând că Austria nu mai este un imperiu și a criticat refuzul de a permite intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen.

„Îi dau o veste proastă cancelarului Nehammer: Austria nu mai este imperiu. Au trecut vremurile când împărăteasa Maria Tereza le-a pus ciobanilor români taxe aşa de mari încât i-a alungat din Transilvania lor, peste munţi, în Valahia”, a mai declarat europarlamentarul PNL în plenul PE.

Este important de menționat că declarațiile făcute în cadrul acestei ședințe reflectă poziția și opiniile lui Rareș Bogdan și nu reprezintă neapărat opinia oficială a întregului Parlament European sau a Comisiei Europene.

Citeşte şi: Această categorie de români va beneficia de majorarea tichetelor de masă de la 1 ianuarie 2024!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult