- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Războiul adus de ruși tot mai aproape de graniță schimbă rapid poziția României. MApN a început licitația în valoare de un miliard de euro pentru obuziere și muniție

02 Aug, 20:48 • Stefan Simion
Armata Română vrea să cumpere tunuri și proiectile în valoare de un miliard de euro. Licitația a fost aprobată.
Războiul adus de ruși tot mai aproape de graniță schimbă rapid poziția României. MApN a început licitația în valoare de un miliard de euro pentru obuziere și muniție

Armata Română

începe investițiile majore. Ministerul Apărării Naționale a lansat o licitație pentru achiziționarea de obuziere de mare calibru și pentru muniție, program de înzestrare aprobat de Parlament. Contractul în valoare de un miliard de euro va fi valabil timp de cinci ani. Producătorii acestor echipamente se pot înscrie la licitație până pe 11 septembrie.

Armata Română începe investiția în muniție

Armata Română intenționează să cumpere 54 de tunuri de 155 de mm autopropulsate și peste 17.000 de proiectile. Costurile se ridică la peste 4 miliarde de lei și includ suportul logistic. România nu are astfel de echipamente.

Vezi și: Revine serviciul militar obligatoriu? Nicolae Ciucă: „Trebuie să se revină la armate de masă cu rezerve la nivelul întregii societăţi”

muniție și arme
muniție și arme

Te mai poate interesa: Vor fi chemați rezerviștii în Armată? Oficial MApN: „Ultima ediție a planului privind verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții de mobilizare a fost aprobat în CSAT”

Gl. (rtr.) Decebal Ilina, fost şef al Înzestrării Armatei: „Eu zic că sunt foarte utile, mai ales pentru România, în aceste condiții, cu atât mai mult cu cât, în ultimii ani, aceste echipamente au fost dezavuate. Și-au dovedit utilitatea în conflictul din Ucraina, fiind folosit, aș putea spune chiar excesiv de ambii beligeranți”, conform portalului de știri TVR.

La licitație ar putea participa producători de armament din Coreea de Sud, Germania și SUA. Contractul va avea obligatoriu și offset, adică o parte din banii cheltuiți se vor întoarce în industria națională de apărare.

Vezi și: Continuă spectacolul dezvăluirilor pe tema pensiilor speciale! Un pensionar militar din România și-a publicat talonul de pensie din februarie 2023

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult