- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Răzbunarea României împotriva Austriei a început. ANPC verifică benzinăriile OMV Petrom ca să vadă „exemplul de bune practici ale austriecilor”

13 Mar, 12:58 • Fundeanu Madalina
Inspectorii ANPC au verificat 197 de benzinării OMV Petrom. Horia Constantinescu spune că a vrut să vadă exemplul de bune practici oferit de cei care se opun aderării României la Schengen.
Răzbunarea României împotriva Austriei a început. ANPC verifică benzinăriile OMV Petrom ca să vadă „exemplul de bune practici ale austriecilor”

Austria continuă să se opună aderării terestre a țării noastre la Schengen. Horia Constantinescu, a explicat că, după ce a văzut cum „am fost scoși la tablă de mai marii Europei” a trimis inspectorii ANPC să verifice toate benzinăriile OMV Petrom, pentru că „a vrut să vadă exemplul de bune practici ale austriecilor”, relatează știripesurse.ro.

Așadar, inspectorii au verificat 197 de benzinării OMV Petrom, iar 11 dintre acestea au fost direct închise și pentru restul s-au dispus amezni usturătoare.

„În ultimele 2 zile, ANPC a desfășurat ample acțiuni de control vizând benzinăriile OMV, fie prin intermediul stațiilor asociate Petrom-OMV. S-au defășurat câteva sute de acțiuni de control, urmând a fi centralizate în umătoarele zile.

În momentul în care am văzut că am fost scoși la tablă de statele puternice din Europa și ni s-a explicat de ce nu ne putem noi califica pentru etapa următoare sau de ce suntem corigenți la diverse materii.

Așadar, ne-am luat pixurile și carnețelele și am mers la cei care ne explică de ce nu suntem noi potriviți cu Europa să ne arate cum trebuie făcute lucrurile. Mare surpriză, ajungând la aceste benzinării am găsit o grămadă de nereguli.

Pompele de benzină ar trebui să fie funcționale în parametri de 100%, conform așteptărilor fiecăruia dintre consumatori, numai că iei pistolul îți dai seama fie că ăsta curge, fie că nu funcționează așa cum ar trebui, fie că nu au elementul de plastic care face să nu intre cu totul în rezervor.

Toate lucrurile acestea te duc cu gândul la ideea că noi am primit pe teritoriul României pompe second-hand sau pompe de o calitate inferioară, alta decât cele ale operatorului economic, acolo unde el respectă țara respectivă.

După ce am trecut de această etapă, ne-am dat seama că ne-am murdărit pe pantofi în bălțile de combustibil. Nu neapărat că ne fură cineva, dar nici nu ne tratează cu respect. Câțiva militrii sunt, dar dacă-i înmulțim cu milioanele de utilizatori în fiecare lună, vedem că este o cantitate foarte mare.

Acum înțelegem de ce vor ei să exploateze resursele naturale din România, pentru că ei au convingerea că o parte din combustibilul aflat în pământ este al lor. Vom trimite o adresă către Garda de Mediu pentru că dacă noi tolerăm un astfel de impact asupra mediului, înmulțit cu numărul de stații, mai avem puțin și o să concurăm cu Qatarul, având mai multă benzină scursă în pământ.”, a spus Horia Constantinescu despre neregulile constatate la benzinăriile OMV Petrom.

Citește și: ANPC, verificări la toate benzinăriile OMV Petrom din țară. 5 stații au fost închise în urma celor constatate! 

OMV Petrom
OMV Petrom

Nereguli descoperite de ANPC la stațiile OMV Petrom

Principalele abateri constatate la OMV Petrom au fost:

  • lipsa etichetelor de preţ ale produselor de la raft, folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu insecte moarte, acumulări de praf, impurităţi şi gheaţă
  • utilizarea unor pompe de carburant cu canelele (pistol de alimentare) cu zone depreciate, cu grad avansat de uzură şi rugină sau murdare, folosirea unor manometre fără verificare metrologică, comercializarea unor produse neetichetate – fără elemente de identificare
  • folosirea unor maşini de gheaţă neigienizate, scoase din uz
  • nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor recomandată de producător, neconcordanţe între preţul afişat la raft şi cel perceput la casa de marcat, comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită, comercializarea unor produse alimentare vrac, fără a fi însoţite de data deschiderii, comercializarea unor produse culinare finite pentru care nu s-au prezentat fişe de producţie
  • comercializarea unor jucării care nu erau însoţite de informaţii privind elementele de identificare
  • vârsta utilizatorilor sau avertismente legate de utilizare, comercializarea unor echipamente electrice pentru care nu era afişată taxa de timbru verde
  • nerespectarea regimului promoţiilor
  • utilizarea unor echipamente de gătire neigienizate sau cu un grad avansat de uzură, folosirea unor ceşti neigienizate, cu urme de produs, utilizarea unor produse cu stare termică schimbată, folosirea unor ustensile neprofesionale în bucătărie şi a unor coşuri de gunoi fără capac.

Vezi și: OMV Petrom plănuiește investiții de 8 miliarde lei în 2024. Care sunt priorițățile companiei