- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANPC, verificări la toate benzinăriile OMV Petrom din țară. 5 stații au fost închise în urma celor constatate! 

12 Mar, 15:12 • Fundeanu Madalina
Inspectorii ANPC au descins în toate benzinăriile OMV Petrom din țară, verificând calibrarea la pompă. Inspectorii ar fi suspendat deja activitatea a cinci stații din București.
ANPC, verificări la toate benzinăriile OMV Petrom din țară. 5 stații au fost închise în urma celor constatate! 

Inspectorii ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor) au făcut controale, la începutul zilei de marți, la toate benzinăriile OMV Petrom din țară. Aceștia analizează calibrările la pompă, mai exact care este cantitatea netă de combustibil vândută șoferilor, potrivit informațiilor transmise de Antena 3 CNN.

Inspectorii ANPC au descins în toate benzinăriile OMV Petrom din țară, verificând calibrarea la pompă

Cu alte cuvinte, inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor își doresc să vadă dacă ceea ce apare pe bon este și în rezervor, anunță sursa citată. Mai mult decât atât, se verifică și partea de alimentație publică dar și produsele nealimentare de la OMV Petrom.

Potrivit surselor citate de Antena 3, inspectorii ar fi suspendat deja activitatea a cinci stații din București până în acest moment, două dintre acestea fiind redeschise.

„Controalele vizează compania, atât varianta austriacă, dar și varianta românească, adică Petrom – OMV.

Este verificat modul în care acestea își desfășoară activitatea, plecând de la siguranța alimentării cu combustibil, până la modul în care este comercializat.

Înțeleg, cel puțin în această fază intermediară, că la acest moment peste 10 stații au fost oprite temporar de la prestarea de servicii”, a explicat președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, pentru sursa citată anterior.

Ai mai putea fi interesat și de: Investiție majoră a Noark Electric în România. Gigantul pregătește în țara noastră un centru pentru toată Europa de Est

OMV Petrom
OMV Petrom

În decembrie 2022, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a amendat „la comun” cu 172.000 de lei trei companii cu acționariat austriac.

OMV Petrom a obținut în instanță suspendarea unei decizii a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, după ce compania a fost amendată în decembrie 2022, la scurt timp după eșecul negocierii pentru Schengen.

Compania OMV Petrom a scăpat, anul trecut, de efectele deciziei Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, ca urmare a unui control venit la câteva zile după ce Austria a blocat drumul României către Spațiul Schengen.

Și alte două societăți care au capital majoritar austriac au contestat în instanță amenzile din decembrie 2023.

Citește mai multe știri despre: Transformare radicală pentru 2 dintre cele mai cunoscute hipermarketuri din România! Apare un nou tip de centru comercial