- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Redport Capital și Mobexpert construiesc peste 1.000 de locuințe în nordul Capitalei: ”Va deveni un reper pentru piața rezidențială locală”

08 Mar, 12:45 • Cornel Ghimeșan
Dezvoltatorul autohton Redport Capital, controlat de omul de afaceri Cosmin Savu-Cristescu, și grupul Mobexpert deținut de Dan Șucu au finalizat achiziția terenului de 4,4 hectare de la Petrom pe care începând din toamnă, vor ridica 1.000 de apartamente.
Redport Capital și Mobexpert construiesc peste 1.000 de locuințe în nordul Capitalei: ”Va deveni un reper pentru piața rezidențială locală”

Redport Capital și Mobexpert construiesc peste 1.000 de locuințe în nordul Capitalei. Valoarea tranzacției este de 13 milioane de euro, iar terenul achiziționat este împărțit în trei loturi, amplasate pe laturile clădirilor de birouri Petrom City, cu deschidere la Bulevardul Petroliștilor, respectiv Șoseaua Străulești, potrivit Economica.net.

Citește și Tehnologia ChatGPT a luat avans. Microsoft a anunțat că programele sunt folosite în mai multe instrumente destinate dezvoltatorilor

Redport Capital și Mobexpert construiesc peste 1.000 de locuințe în nordul Capitalei

În aceste momente, Redport Capital se află într-un proces avansat de planificare pentru construirea proiectului rezidențial Infinity Nord care va avea peste 1.000 de locuințe pe cele trei loturi.

”Am finalizat una dintre cele mai importante tranzacții cu terenuri amplasate în zona de nord a Capitalei, lotul achiziționat oferindu-ne posibilitatea de a dezvolta un proiect fanion al întregii zone Străulești – care va deveni unul dintre principalii poli de dezvoltare ai Bucureștiului. Vom iniția un amplu proces de reconversie și regenerare urbană, atent planificat cu cei mai buni specialiști din domeniu, pentru a dezvolta Infinity Nord, un proiect la standarde internaționale, cu peste 1.000 de locuințe, care va deveni  un reper pentru piața rezidențială locală”, a declarat Cosmin Savu-Cristescu, managing director și acționar majoritar al grupului Redport.

Lucrările sunt prevăzute să înceapă în toamna acestui an, urmând a se desfășoare în mai multe etape până la livrarea completă, care este  estimată în 2030. Acest proiect va reprezenta una dintre cele mai mari regenerări urbane de asemenea dimensiuni din București, urmând să ofere și zone mari de agrement, spații comerciale și opțiuni multiple pentru petrecerea timpului liber.

”Intenționăm să construim un proiect ce va pune în aplicare o viziune de dezvoltare sustenabilă pentru următorii zeci de ani, care va remodela complet întreaga zonă Straulești pentru a o reintegra cu succes în peisajul orașului. Va fi un proiect corect și temeinic gândit, care va pune în prim plan ecosistemul din zona Petrom City, in mod deosebit pentru cei care vor locui aici”, a declarat Dan Șucu, fondator și acționar al grupului Mobexpert.

Design International, o companie de arhitectură și design cu o istorie de aproape 60 de ani, cu sediul central în Londra și birouri în Shanghai, Milano sau Dubai, care a realizat proiecte de peste 10 milioane de metri pătrați în 45 de țări se va ocupa de masterplanul de dezvoltare al zonei. Aceasta a fost selectată prin concurs.

„Zona Străulești – Petrom City va deveni în curând unul dintre punctele cheie pe harta dezvoltării imobiliare din București, fiind deja încheiate tranzacții cu terenuri cu o valoare cumulată de mai multe zeci de milioane de euro, pe care pot fi construite peste 5.000 de apartamente”, a comentat Andrei Sârbu, CEO al companiei de consultanță imobiliară SVN Romania, care a oferit consultanță ambilor cumpărători.

 

Citește și Un dezvoltator imobiliar a semnat un număr record de contracte de închiriere în România. Ce se va construi pe suprafețele „împrumutate”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult