- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Regula ce trebuie respectată neapărat, dacă ai câini sau pisici în locuință. Animalele tale de companie pot avea probleme mari de sănătate

16 Jun, 10:10 • Cornel Ghimeșan
Iubitorii de câini și pisici trebuie să respecte o regulă importantă, pentru a-și ține animalele de companie departe de probleme. Regula este obligatorie pentru toată lumea! Vezi în rândurile următoare despre ce este vorba.
Regula ce trebuie respectată neapărat, dacă ai câini sau pisici în locuință. Animalele tale de companie pot avea probleme mari de sănătate

Dacă nu știai, momentul în care alegi plantele pentru apartamentul tău este foarte important. Și asta nu doar pentru aspectul casei tale, ci și pentru sănătatea animalelor din locuință.

Dacă ai animal de companie, trebuie să respecți o regulă importantă pentru micuții blănoși. Există anumite plante care le pot face rău animăluțelor.

Citește și Pedeapsă cu închisoarea pentru proprietarii de câini și pisici. O nouă lege a intrat în vigoare

Multe plante pot fi toxice pentru animalul tău, și cum acestea sunt curioase, pot încerca să mestece plantele, lucru care poate complica situația și poate aduce chiar și decesul animăluțului.

”Efectele plantelor toxice pot fi destul de grave”

Astfel, dacă vrei să ai un mediu sigur pentru câinele sau pisica ta, evită plantele otrăvitoare!

Dacă nu știi ce plante ai putea să plasezi în locuința ta, care să nu facă rău câinelui sau pisicii tale, ți-am pregătit mai jos o listă cu florile sau plantele recomandate de către veterinari, dacă deții un animal de companie.

„Efectele plantelor toxice pot fi destul de grave. Când o pisică ingeră o plantă toxică, simptomele pot varia foarte mult. Simptomele ușoare pot include salivare, vărsături și diaree, în timp ce reacții mai severe pot duce la letargie, dificultăți de respirație, tremurături și chiar insuficiență renală sau hepatică. În cel mai rău caz, ingerarea acestor plante foarte toxice poate fi fatală dacă nu este tratată imediat”, a spus un medic veterinar, Sabrina Kong.

„Dacă bănuiți că pisica a ingerat o plantă toxică, solicitați imediat ajutorul medicului veterinar. Aduceți o probă de plantă pentru a ajuta medicul veterinar să identifice toxina și să ofere tratamentul adecvat”, a mai precizat aceasta, conform RomâniaTV.

  • Orhideele de molii – Această plantă are flori strălucitoare, colorate, care rezistă mult. E ideală pentru cei care au pisici, dar și câini.
  • Ferigă Boston – În cazul în care ai pisică, trebuie să știi că poți ține aduce această plantă în locuința ta fără probleme. Se dezvoltă condiții de umiditate ridicată și lumină indirectă.
  • Palmier Areca – Planta care este prietenoasă cu felinele. Această plantă trebuie udată când partea de sus a solului e uscată.
  • Calathea – Iarăși, Calathea, o altă plantă care nu face niciun rău pisicilor. Ea are nevoie de lumină indirectă medie spre scăzută.
  • Planta-păianjen – Este foarte simplu să ai grijă de această plantă și e sigură atât pentru câini, cât și pentru pisici.

Citește și Greșeala majoră pe care șoferii o fac atunci când transportă câini în mașină. Titi Aur: „Chiar nu glumesc! Câinele se bucură, dar pe urmă suferă”

  • Planta-păianjen – Este foarte ușor să ai grijă de această plantă și e sigură atât pentru câini, cât și pentru pisici.

Deci, cu puțină atenție și grijă, vei ține drăgălășeniile blănoase departe de probleme!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult