- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Renault se pregătește pentru producția unui automobil care să înlocuiască Duster!

06 Dec, 09:37 • Oprea Alina
Duster va fi înlocuit! Aceasta este noua propunere a grupului de automobile Renault, acesta anunțând strategia internațională „International Game Plan 2027”!
Renault se pregătește pentru producția unui automobil care să înlocuiască Duster!

În luna noiembrie a fost anunțată strategia internațională a mărcii Renault sub numele „International Game Plan 2027”, care include lansarea de noi modele dedicate piețelor non-europene, care să marcheze ieșirea mărcii din dependența de modelele Dacia. După modelul Renault Kardian, marca franceză urmează să lanseze un SUV de clasă C, despre care spune deocamdată că va fi „un SUV complet nou” pe platforma modulară a grupului, CMF-B, regăsită și pe Kardian.

Ai putea fi interesat și de: Industria automobilă Renault în plină dezvoltare! Următorii ani vor fi definiți de noile modele derivate din Dacia Sandero!

Acesta va investi 350 de milioane de euro pentru producerea acestuia, în complexul Ayrton Sena, din Parana, Brazilia. În cele din urmă, un al doilea SUV va fi lansat, cel mai probabil derivat din Bigster.

„Continuăm implementarea International Game Plan 2027 al brandului Renault. După dezvăluirea Renault Kardian, suntem bucuroși să anunțăm un al doilea produs nou în segmentul superior, fabricat în Brazilia, care va fi exportat în toată America Latină”, a comunicat Luiz Fernando Pedrucci, SVP al Grupului de automobile și CEO al Renault Brand în America Latină, conform profit.ro.

Renault va înlocui Duster

Președintele Ricardo Gondo, a făcut anunțul conform căruia investițiile totale ale Renault în această țară, în ultimii trei ani, se ridică la 850 de milioane de euro. Neoficial, modelul anunțat de grupul de automobile reprezintă versiunea proprie a noii generații Duster 3, care va avea, cel mai probabil, un nume nou, așa cum Renault Sandero a lăsat locul lui Kardian, care are echipamente mai sofisticate și poate veni cu prețuri mai mari.

Renault
Renault

Acesta a anunțat, de altfel, că viitorul SUV va folosi un motor produs de noua companie Horse, care a preluat și uzina de motoare din complexul Ayrton Senna. Acolo, va face o investiție de 20 de milioane de dolari, pentru a putea moderniza linia de producție de motoare hibrid.

Totodată, grupul își propune să nu mai vândă mașini Dacia care să fie rebranduite, pe piețele non-europene, precum a făcut-o aproape două decenii, începând cu prima generație Logan și terminând cu Duster. Mai mult decât atât, pickup-ul Oroch, care a fost dezvoltat din modelul Duster 1, va fi înlocuit cu un nou model, anticipat de conceptul Niagara, pe care acesta l-a prezentat în ziua debutului Kardian. Acesta lasă se se vadă printre elementele specifice unui concept, liniile și proporțiile regăsite pe noul Duster 3, dezvăluit săptămâna trecută la nivel global.

Ai putea fi interesat și de: Marcel Ciolacu, în urma întâlnirii cu o delegație a Grupului Renault: „Vreau la Mioveni un Muzeu Dacia care să reflecte atașamentul puternic al românilor față de acest brand național”