- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Restricții de trafic în Capitală. Profesorii nu opresc greva. 20.000 de cadre didactice vor participa la marșul de astăzi

09 Jun, 10:34 • Lupu Alexandra
Brigada Rutieră anunță restricții de trafic în Capitală. 20.000 de profesori vor participa astăzi la marșul din centrul Bucureștiului.
Restricții de trafic în Capitală. Profesorii nu opresc greva. 20.000 de cadre didactice vor participa la marșul de astăzi

Anunț de ultimă oră! Profesorii nu se opresc din grevă. 20.000 de cadre didactice vor participa astăzi la marșul din centrul Capitalei. Brigada Rutieră anunță mai multe restricții de trafic, din acest punct de vedere, spune antena3.ro.

Restricții de trafic în București

20.000 de profesori vor participa astăzi la marșul din centrul Capitalei. Cadrele didactice vin din toată țara, cu autocarele. Dascălii se adună pentru a patra oară în fața Guvernului pentru a-și exprima nemulțumirile.

Prima oară se vor întâlni în alveola de pe strada Ion Mincu. La ora 11:00, profesorii se vor aduna la Piața Victoriei, unde vor rămâne până la ora 12:30. După, vor pleca în marș spre Palatul Cotroceni, pe traseul bulevardul Nicolae Titulescu – urcare Pod Basarab – strada Grozăveşti – bulevardul Geniului – statuia Leu.

Citește și despre: Lovitură puternică pentru cadrele didactice. Profesorii aflați în grevă nu-și primesc salariul. Anunț oficial de la Ministerul Educației

Dascălii vor rămâne la Palatul Cotroceni până la ora 16:00. Profesorii nu au de gând să se întoarcă prea curând la catedră. Cadrele didactice nu dau semne că ar opri greva în viitorul apropiat, deși Guvernul a oferit o majorare salarială de 1.000 de lei brut și promisiunea că debutanții vor ajunge să câștige salariul mediu brut pe economie până în anul 2026. Dascălii sunt nemulțumiți și cer adoptarea unui act normativ prin care să aibă garanția că debutanții vor câștiga veniturile cuvenite mai repede, nu eșalonat și nici măcar în trei tranșe.

Elevii sunt prinși la mijloc. Ministerul Educației anunța în urmă cu puțin timp că nu se reiau cursurile până vineri. Mai mult decât atât, anul școlar va fi prelungit, din moment ce examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională sunt decalate. Brigada Rutieră a anunțat restricții de trafic în București, pe toată durata protestului profesorilor.

Trafic restricționat
Trafic restricționat

Traficul rutier se va resistematiza începând cu ora 10:00 în Piața Victoriei. Se vor asigura două benzi pe sens în fața Guvernului și pe Bd. Aviatorilor. Totodată, se va circula doar către Bd. Lascăr Catargiu, iar traficul va fi restricționat gradual pentru staționarea autocarelor pe Șos. Kiseleff, pe segmentul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei (benzile I, III și IV), fără afectarea intersecțiilor.

„După debarcarea participanților, sub îndrumarea polițiștilor rutieri, autocarele vor fi direcționate pentru a fi parcate pe Splaiul Independenței, segmentul cuprins între Pod Grozăvești și Pod Cotroceni, sensul către Pod. Cotroceni, benzile I și II de circulație.

În funcție de numărul participanților, Brigada Rutieră va adopta măsuri de restricționare a traficul rutier în dinamică astfel încât fluența și siguranța participanților la traficul rutier să nu fie afectată”, transmite Brigada Rutieră.

Vezi și: Care sunt profesorii care n-au motive să iasă la grevă. Iată salariul pe care îl câtigă un rector