- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Revin ninsorile în România. Meteorologii anunță când va ninge în Capitală

06 Mar, 10:04 • Bumbeneci Diana
Schimbare majoră adusă de meteorologi. Revin ninsorile în România.
Revin ninsorile în România. Meteorologii anunță când va ninge în Capitală

Modificare de ultimă oră adusă de Accuweather pentru București. Dacă românii se gândeau la temperaturi ridicate, ei bine, s-au înșelat. Mai au de așteptat ceva timp până când mercurul va arăta în termometre numai valori termice mari. Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza pentru Capitală, unde se anunță vreme mohorâtă. Specialiștii în meteorologie anunță că vine iarna în luna martie, nicidecum primăvara. Ba chiar sunt prognozate ninsori în perioada ce urmează.

Revin ninsorile

Se schimbă vremea în această lună. Când toți românii așteptau primăvara, iată că valorile termice nu sunt deloc în creștere, ci în scădere, în mare parte din țară. Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza pentru București, unde sunt anunțate temperaturi joase și chiar ninsori. Dacă în februarie s-au înregistrat temperaturi de 20 de grade în anumite regiuni, iată că fulgii de zăpadă își fac apariția în martie. Specialiștii în meteorologie anunță precipitații, iar ploile sunt așteptate în fiecare săptămână. Spre sfârșitul acestei luni, pe 26 martie, sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Conform ANM, prognoza meteo pentru perioada 4-17 martie 2024 va arăta așa:

Banat: În primele două zile din interval vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne în jurul a 17 grade și ale celor nocturne de 5…6 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere până în jurul datei de 8 martie, când se vor înregistra medii ale maximelor de 11 grade și ale minimelor de 1…2 grade. În restul intervalului vor mai fi variații termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 13…16 grade și nocturne de 3…5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 și 8 martie și după data de 11 martie.

Crișana: La începutul intervalului vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne de 18 grade și ale celor nocturne în jurul a 4 grade. În perioada 5-8 martie, valorile termice vor fi în scădere și se vor înregistra medii ale maximelor de 10…11 grade și ale minimelor în jurul a 1 grad. În restul intervalului vor mai fi alternanțe termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 12…15 grade și nocturne de 3…5 grade.
Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 și 8 martie și după data de 11 martie.

Transilvania: În primele două zile din interval vremea va fi cu mult mai caldă decât normalul perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 15…16 grade și ale celor nocturne în jurul a 2 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere și vor ajunge la medii ale maximelor de 9…10 grade și ale minimelor în jurul a -3 grade. În restul intervalului vor mai fi variații termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 10…14 grade și nocturne de 0…2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6 și 7 martie și începând cu data de 11 martie, până spre sfârșitul intervalului.

Maramureș: În primele două zile din interval vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne de 16…17 grade și ale celor nocturne în jurul a 3 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere și se vor înregistra medii ale maximelor de 11 grade și ale minimelor în jurul a -1 grad. În restul intervalului vor mai fi alternanțe termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 11…13 grade și nocturne de 1…3 grade. Vor fi condiții pentru precipitații în prima săptămână, dar probabilitatea va fi în creștere în a doua jumătate din interval.

Moldova: Până în data de 7 martie valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de „2 grade până spre 6 grade, iar ale minimelor de la 2…3 grade până la -4 grade. Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, vremea se va încălzi, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 12…13 grade și ale celor nocturne la 2…3 grade. În restul intervalului vor mai fi alternanțe termice ușoare, dar în medie, maximele vor fi de 10…13 grade, iar minimele de 1…3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în a doua săptămână din interval.

Dobrogea: Până la mijlocul primei săptămâni valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 11 grade până spre 5…6 grade, iar ale minimelor de la 2…4 grade până la -2 grade. Până în data de 12 martie vremea se va încălzi, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 14 grade și ale celor nocturne la 5…6 grade. În restul intervalului, vor mai fi variații termice ușoare, dar în medie, maximele vor fi de 10…13 grade, iar minimele în jurul a 4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în a doua săptămână din interval.

ninsori
ninsori

Muntenia: Până spre finalul primei săptămâni valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 15 grade până spre 8 grade, iar ale minimelor de la 3…4 grade până la -3 grade. Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi în creștere, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 16 grade și ale celor nocturne spre 4 grade. În restul intervalului, vor mai fi alternanțe termice ușoare, dar în medie, maximele vor fi de 13…16 grade, iar minimele de 2…3 grade. Vor fi condiții pentru precipitații în prima săptămână, mai ales în zilele de 6 și 7 martie, dar probabilitatea va fi în creștere în a doua jumătate a intervalului.

Oltenia: Până în jurul datei de 7 martie, valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 15 grade, până spre 8 grade, iar ale minimelor de la 3…5 grade, până la -1…0 grade. Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi în creștere, iar mediile valorilor diurne vor ajunge din nou la 15 grade și ale celor nocturne spre 4 grade. În restul intervalului vor mai fi alternanțe termice ușoare, dar în medie, maximele vor fi de 12…14 grade, iar minimele în jurul a 3 grade. Vor fi condiții pentru precipitații în prima săptămână, mai ales în zilele de 6 și 7 martie, dar probabilitatea va fi în creștere în a doua jumătate a intervalului.

Vezi și: Vechime în muncă la pensie 2024. Anunț pentru românii care nu lucrează cu 8 ore

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult