- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Român întors acasă dupa 18 ani, însă cu cel mai mare regret: „Am fost sfătuit de multe persoane să nu mă întorc”

06 Oct, 15:56 • Oprea Alina
A muncit timp de 18 ani în Anglia pentru ase întoarce acasă, unde îi este sufletul, și să își dorească să nu se fi întors niciodată. Un român își regretă decizia și nu credea ca lucrurile sunt atât de grave în România
Român întors acasă dupa 18 ani, însă cu cel mai mare regret: „Am fost sfătuit de multe persoane să nu mă întorc”

S-a întors după 18 ani! De fiecare dată când un român decide să se reîntoarcă în locul natal, în România, rămâne surprins de modul de trai, de prețuri, de tot ceea ce se întâmplă cu acest stat. Este și cazul unui român din Iași care, după 18 ani de muncă în Anglia, a decis să se mute în România pentru familie. El este Alexandru Macovei, în vârstă de 38 de ani, acesta crezând că își poate reface viața cu banii strânși din munca din Anglia și să poată continua cu un loc bun de muncă, a regretat amarnic decizia.

Citește mai multe despre: Românii au dat năvală în străinătate! Câți bani au aruncat pe vacanțe și pe deplasări în afara țării

România – un trai nefericit

Acesta a muncit foarte mulți ani în străinătate, mai exact în Londra, un loc unde a putut să strângă banii pe care și-i dorea pentru a putea face o casă pentru familia sa. După cei 18 ani locuiți în Londra, a decis să revină în țară și să își construiască un viitor, însă surprizele au fost total neplăcute pentru acesta.

,,În România, dacă nu ești IT-ist, medic, avocat sau dacă nu lucrezi, pe un post bun, la stat, este greu să trăiești. Am încercat să mă angajez în multe locuri, pentru că banii pe care i-am strâns nu vor ține o veșnicie. M-am lovit de salarii foarte mici, chiar dacă experiența mea este uriașă. Este descurajant pentru tineri, pentru cei care doresc să se întoarcă acasă. Am fost sfătuit de multe persoane să nu mă întorc, dar inima mea este acasă. Îmi doresc ca copiii mei să copilărească la fel ca mine, să se bucure de bunici, de sentimentul de acasă, să trăiască printre străini doar dacă ei aleg acest lucru”, a declarat Alexandru, potrivit Adevărul.

Decizie regretată și reconsiderată după 18 ani

Alexandru a declarat că prețurile sunt uimitor de mari pentru salariile care există în România, iar acesta a subliniat faptul că este foarte greu să duci o viață decentă în România. Totodată, a spus că uneori prețurile sunt mai mari în România decât în celelalte state, mai exact în Anglia.

,,Este adevărat, o chirie în Anglia este mult mai scumpă decât în România. Dar, salariile sunt mult mai mari. Acolo, cine își dorește să muncească poate trăi o viață cel puțin decentă, își poate permite un concediu sau două pe an. Acasă, lucrurile sunt puțin diferite. Am rămas șocat când am văzut prețurile din supermarket. Am făcut un calcul și mi-am dat seama că alimentele de bază sunt la fel de scumpe ca în Londra, dar salariile mult mai mici. Este greu de trăit în România, asta e concluzia mea după doar câteva săptămâni de la întoarcerea acasă„, a adăugat Alexandru, potrivit Adevărul.

Presiunea financiară este foarte mare, iar acesta ia în considerare decizia de a se muta în Anglia, locul de unde a și venit și unde a muncit timp de 18 ani. Prețurile sunt foarte mari, joburile oferă un salariu care nu îi permite să se întrețină pe el sau o familie, ceea ce el se gândește să revină peste hotare.

,,Iau în calcul să mă întorc în Anglia, aici nu fac altceva decât să pierd ceea ce am adunat în atâția ani. Presiunea pusă de partea financiară este imensă iar grija zilei de mâine este o problemă pentru mulți români. Munca nu este apreciată la adevărata ei valoare în România, totul este foarte scump iar veniturile sunt foarte mici. Cu siguranță voi lua o decizie împreună cu familia în privința viitorului. Un lucru este cert, mai amân, cel puțin deocamdată, construcția unei case acasă„, a concluzionat ieșeanul, conform Adevărul.