- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România a încheiat un contract de apărare aeriană de 328 milioane de euro cu Rheinmetall

22 Dec, 19:00 • Garey Amyra
România, respectiv Ministerul Român al Apărării a încheiat un contract cu Rheinmetall pentru modernizarea completă a sistemelor de artilerie de apărare aeriană Oerlikon GDF 103.
România a încheiat un contract de apărare aeriană de 328 milioane de euro cu Rheinmetall

În valoare de aproximativ 328 de milioane de euro, contractul include livrarea a patru sisteme, precum și instruire, piese de schimb și alte servicii, precizează compania germană într-un comunicat de presă.

Te-ar putea interesa și Dispar aceste ajutoare de la stat în 2024! Ce români sunt vizați

Două sisteme de apărare aeriană urmează să fie livrate în următorii doi ani și alte două în trei ani, precizează producătorul.

„Această comandă substanțială venită pentru prima dată din partea guvernului român ne lărgește prezența în Europa Centrală. De asemenea, subliniază rolul Rheinmetall ca furnizor principal de sisteme de apărare aeriană la sol. Mai mult, ordinul va consolida capacitățile defensive ale UE și NATO pe flancul estic al Europei, lucru de care suntem foarte bucuroși”, a afirmat Armin Papperger, președintele consiliului executiv al Rheinmetall AG, citat în comunicat.

În Satu Mare, Rheinmetall operează deja de câteva luni

Deși este primul contract major încheiat cu autoritățile române, producătorul german este deja prezent în România.

În Satu Mare, Rheinmetall operează deja de câteva luni un hub, unde sunt efectuate activități de întreținere pentru vehicule militare

România urmează să cumpere un sistem de artilerie antiaeriană Oerlikon modernizat, soluția de apărare aeriană Skynex a Grupului este un sistem de apărare aeriană la sol modular, flexibil, pentru protecția obiectelor și instalațiilor staționare la distanță mică.

Citește și Se caută mineri! UMB a publicat vineri un anunț pentru angajarea acestora. În 2024 încep lucrările la tunelul de pe Autostrada A 1 Lugoj-Deva

Sistemul este capabil să angajeze simultan până la patru ținte la distanță foarte scurtă, inclusiv țintele terestre.

România a încheiat în ultimele luni mai multe contracte pentru înzestrarea armatei. Printre acestea se numără cel încheiat cu SUA pentru achiziția de tancuri de luptă M1A2 Abrams sau cel pentru achiziția de rachete Javelin, potrivit Economica.ro.