- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România este în topul celor mai scumpe facturi la facturile de energie electrică și gaze naturale. Guvernul și furnizorii nu pot ajunge la un consens asupra plafonării!

27 Oct, 11:41 • Oprea Alina
România face parte din topul celor mai scumpe facturi atunci când vine vorba de facturile la energie electrică și gaze naturale! Subiectul plafonării acestora este încă sub semnul întrebării din cauza comunicării dintre Guvern și furnizori!
România este în topul celor mai scumpe facturi la facturile de energie electrică și gaze naturale. Guvernul și furnizorii nu pot ajunge la un consens asupra plafonării!

Facturile românilor se scumpesc din ce în ce mai mult, desemnând România ca fiind una dintre cele mai scumpe state atunci când vine vorba de facturile la gaze naturale și energie electrică. Guvernul și furnizorii nu pot ajunge la un puncy comun atunci când vine vorba de plafonarea prețurilor. Este foarte înspăimântătot faptul că în România, facturile sunt de patru ori mai scumpe față de Ungaria.

Citește mai multe despre: Ordonanță de Urgență! Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie solicită respectarea obligațiilor față de consumatori!

Plafonarea pentru facturi, o problematică fără revers!

Executivul este cel care va stibili decontarea a 40% din sumele cerute de furnizori pentru facturile la gaze naturale și energie electrică în contextul Ordonanței de plafonare a cheltuielilor. De asemenea, în acceași ordonanță este menționat faptul că sumele vor fi date furnizorilor „în limita disponibilului”. Sumele pe care furnziorii le cer sunt în valoare de cinci miliarde de lei, iar această sumă este nevoitp a fi achitată de Guvern, însemnând costuri pentru plafonare.

Paradoxul îl face că România este unul dintre statele care cele mai mici venituri și, totuși, are cele mai mari prețuri la majoritatea facturilor, nu doar îân cazul facturilor de energie electrică șio gaze naturale. Totodată, inflația este într-o continuă creștere, totul scumpindu-se pe zi ce trece to mai mult, acestea fiind cifre evidențiate de Eurostat, potrivit Antena 3. Și aceasta în ciuda măsurilor de plafonare-compensare a prețurilor la energia electrică și gazele naturale.

România ocupă locul 3 în ceea ce înseamnă scumpiri la energie electrică, iar cifrele arată că scumpirile sunt cu 77% mai mari față de prima jumătate a anulu trecut. Pe lângă scumpirile la energie electrică, gazele naturale „profită” și acestea de scumpiri, astfel că s-a înregistrat o creștere de peste 134% față de prima jumătate a anului trecut.

Citește mai multe despre: Care este schemă de ajutor de stat pentru investiții în energie verde în agricultură? Ministrul Agriculturii: „Din 5 noiembrie 2023, fermierii și procesatorii pot depune proiecte pentru realizarea capacităților noi de producere energie electrică din surse solare sau eoliene”