- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România este, oficial, în Schengen! Marcel Ciolacu anunță că a pus în mișcare Marele Plan pentru aderarea completă

31 Mar, 11:17 • Fundeanu Madalina
România a intrat în Air Schengen. Marcel Ciolacu spune că există un plan guvernamental care a fost asumat pentru aderarea completă la Spațiul Schengen până la sfârșitul anului.
România este, oficial, în Schengen! Marcel Ciolacu anunță că a pus în mișcare Marele Plan pentru aderarea completă

Marcel Ciolacu salută aderarea României la Schengen aerian. Totodată, premierul menționează faptul că există un plan guvernamental care a fost asumat pentru aderarea completă la Spațiul Schengen până la sfârșitul anului, conform știripesurse.ro.

„România este de astăzi în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, o reușită binemeritată de țara noastră ca membru al Uniunii Europene.

Beneficiile sunt evidente atât pentru cetățenii români care pot călători mai ușor, cât și pentru economia națională, prin deschiderea unor noi oportunități în acest spațiu de liberă circulație.

Este o victorie a României și a tuturor celor care au crezut în acest proiect de țară. Avem un plan guvernamental clar și ferm asumat pentru aderarea completă la Spațiul Schengen până la sfârșitul anului.

Am convingerea că prin seriozitate și stabilitate vom realiza acest obiectiv, așa cum am reușit alte două proiecte majore – aderarea la NATO și la Uniunea Europeană – și cum ne pregătim pentru a face parte din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică”, scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Ai mai putea fi interesat și de: Ministrul Muncii aduce vești bune pentru pensionari! Cine sunt românii cărora li se adaugă între 800 și 1.000 de lei la pensii

Schengen, aeroport
Schengen, aeroport

România a intrat în Air Schengen

România a intrat în noaptea de sâmbătă spre duminică, începând cu ora 00.00, în Spaţiul Schengen, cu frontierele aeriene.

Pentru călătorii români, intrarea în Spaţiul Schengen aerian înseamnă că pe aeroport nu se vor mai opri la filtrele de control ale Poliţiei de Frontieră pentru a le fi verificate documentele de călătorie.

Poliţiştii de frontieră vor fi însă în continuare prezenţi în incinta aeroporturilor şi vor efectua acţiuni punctuale şi inopinate pentru a verifica identitatea şi situaţia legală a persoanelor. Astfel că poți oricând să fii legitimat în cadrul unui control „prin sondaj”.

Astfel, pasagerii vor trece de controlul de securitate, după care se vor îndrepta direct spre poarta de îmbarcare, nemaifiind nevoiţi să prezinte documente la filtrul Poliţiei de Frontieră.

Astfel, chiar dacă nu vor mai trece prin controlul Poliției de Frontieră pentru călătoriile din și dinspre state Schengen, românii vor trebui să aibă la ei documente de călătorie valabile, precum pașaport sau carte de identitate.

Vezi mai multe știri: 10 trucuri ca să găseşti cele mai ieftine bilete de avion pentru destinaţiile de vacanţă visate