- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România face parte din topul țărilor care importă produse chimice din Turcia! Ce alte state mai depind de turci

24 Jan, 12:30 • Bumbeneci Diana
România se află în topul importatorilor de produse chimice din Turcia. Țara noastră, alături de alte state, au o dependență de produsele turcești.
România face parte din topul țărilor care importă produse chimice din Turcia! Ce alte state mai depind de turci

Industria chimică din Turcia este extrem de importantă pentru România. Țara noastră face parte din topul statelor care importă produse chimice de la turci.

România importă produse chimice de la turci

Industria Chimică din Turcia și-a majorat în ultimii cinci ani exporturile cu 92%. Mai mult, această industrie a reușit în 2022 să vândă în străinătate în valoare de 33,6 miliarde de dolari, scrie Sabah, potrivit Rador.

Potrivit datelor prezentate pentru 2022, industria chimică din Turcia a exportat către 232 de țări și regiuni. Pe primele zece locuri s-au clasat Țările de Jos, SUA, Italia, România, Liban, Rusia, Germania, Spania, Irak și Africa de Sud.

Te mai poate interesa și: România, campioană la ajutoare sociale! Numărul beneficiarilor a crescut cu 4.000 de persoane în doar o lună. Iată orașele fruntașe

Importuri România
Importuri România

Conform statisticilor prezentate, nu mai puțin de 40% din exporturi au fost direcționate către țările Uniunii Europene. Prin intermediul Strategiei pentru Țările Îndepărtate, anunțată de Ministerul Comerțului, exporturile către Africa de Sud au crescut cu 270%, ajungând la un nivel record.

Președintele Uniunii Exportatorilor de Materii și Produse Chimice din Istanbul, Adil Pelister, a declarat că obiectivul reprezentanților industriei de profil din Turcia este să exporte în 2023 în valoare de 36 de miliarde de dolari. În anul 2002, această cifră reprezenta valoarea totală a exporturilor turcești, mai anunță sursa citată.

Ai mai putea citi și: Sume fabuloase pentru tineri! Guvernul le oferă sute de mii de euro finanțare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult