- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România, campioană la ajutoare sociale! Numărul beneficiarilor a crescut cu 4.000 de persoane în doar o lună. Iată orașele fruntașe

24 Jan, 09:18 • Bumbeneci Diana
Românii continuă să fie campioni la ajutoare sociale. Numărul beneficiarilor de ajutor social a crescut cu 4.000 de persoane în decembrie 2022.
România, campioană la ajutoare sociale! Numărul beneficiarilor a crescut cu 4.000 de persoane în doar o lună. Iată orașele fruntașe

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim garantat) este din ce în ce mai mare. Românii care au avut parte de acest ajutor au fost în decembrie 2022, în număr de 163.789, cu 4.064 mai mulţi faţă de luna anterioară. Datele au fost prezentate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

Mai multe ajutoare sociale pentru români

În acest context, ANPIS a mai transmis  că cei mai mulți beneficiari au fost înregistrați în județele Dolj (10.109), Bacău ((9.202), Teleorman (7.772) şi Buzău (7.771). De partea cealaltă, cele mai puține ajutoare sociale în Bucureşti (247) şi în judeţele Ilfov (862) şi Timiş (1.318).

Vezi și: Halucinant! Un român oferă salarii de 3.000 de euro, însă nu găsește angajați! Care este motivul

Ajutor social
Ajutor social

Suma medie plătită în ultima lună a anului trecut de statul român beneficiarilor de ajutor social a fost de 269,57 lei, în timp ce suma totală plătită s-a ridicat la 44,136 milioane de lei. Cea mai mare valoare a sumei medii plătite (drepturi curente) a fost înregistrată în județele Sălaj (353,7 lei), Brașov (324,68 lei) şi Mureș (324,12 lei).

„Venitul minim garantat (VMG) este unul dintre cele mai importante programe de promovare a incluziunii sociale şi de combatere a sărăciei. Actul normativ care reglementează acest program este Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu completările şi modificările ulterioare”, este prevăzut în lege.

Conform proiectului de lege, venitul minim garantat se asigură prin acordarea unui ajutor social lunar, care se calculează ca diferență între nivelul venitului minim garantat prevăzut de lege şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure.

Ai mai putea citi și: Românii își pot cumpăra utilaje agricole din fonduri europene. Ce condiții trebuie sa îndeplinească pentru a fi eligibili

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult