- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România, implicată în salvarea Turciei! Au fost trimise trei avioane militare în zonele afectate

08 Feb, 12:34 • Stefan Simion
România, dovadă de solidaritate în fața Turciei. O nouă echipă de intervenție în situații de urgență și trei avioane militare au pornit spre zonele afectate.
România, implicată în salvarea Turciei! Au fost trimise trei avioane militare în zonele afectate

România contribuie la salvarea Turciei. O nouă echipă de intervenție și trei avioane militare au fost trimise astăzi, pentru a le oferi ajutor persoanelor afectate de tragicul eveniment, conform digi24.ro.

Peste 7.200 morți și 27.400 răniți au fost înregistrați în Turcia și Siria. Ultimele date oferite de autoritățile țărilor afectate arată că sunt peste 380.000 de oameni care încearcă să se refugieze. Dezastrele au fost unele atât de puternice, încât autoritățile au fost nevoite să scoată peste 8.000 de persoane dintre dărămături.

Echipele de căutare din Turcia au fost împiedicate de temperaturile extrem de scăzute în misiunea pe care o aveau: aceea de a găsi supraviețuitorii care au nevoie de ajutor. Președintele a declarat stare de urgență pentru următoarele trei luni în zonele care au fost afectate de cutremurele devastatoare.

Citește și: Se strâng donații pentru Turcia. Lista centrelor din România unde se pot trimite ajutoare de orice fel

România
România

România, dovadă de solidaritate față de Turcia

În această dimineață a avut loc o ședință importantă pentru viitorul Turciei, desfășurată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. România a decis să trimită și mai mult ajutor. O nouă echipă de intervenție IGSU a plecat către zonele afectate. Personal medical și echipe speciale de căutare au fost repartizate în misiunea de a oferi suport Turciei. Decizia a venit în urma faptului că, după producerea cutremurelor, peste 6.000 clădiri s-au prăbușit.

Trei avioane militare se îndreaptă către zonele afectate, cu ajutorul cărora vor ajunge la timp echipele speciale de intervenție ale României. Cantități semnificative de apă și conserve vor fi oferite persoanelor aflate în nevoie, dar și alte bunuri necesare. Anterior, o echipă formată din 58 persoane și câini pregătiți în căutări au ajuns deja în locurile în care s-au produs dezastrele, contribuind la salvarea oamenilor de sub clădiri.

Avioanele militare au plecat spre Turcia

Avioanele din cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic execută în momentul de față misiuni aeriene spre Turcia. Populația grav afectată va putea primi ajutor din partea personalului trimis de România. Prima aeronavă a plecat la ora 09:30, a doua la 13:00, iar a treia urmează să decoleze.

Vezi și: Cutremurele din Turcia ajung până în România. Cataclismul s-a resimțit în mai multe țări. Ce spune Institutul pentru Fizica Pământului

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult