- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România, tot mai aproape de intrarea în Visa Waiver! Ambasadoarea SUA la București: ”Lucrăm îndeaproape, până atunci nu e foarte greu să obții o viză”

09 Feb, 16:27 • Cornel Ghimeșan
România este tot mai aproape de intrarea în Visa Waiver. Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA în România, îi îndeamnă pe români care au viză de Statele Unite să le reînnoiască, așa cum a făcut premierul Marcel Ciolacu.
România, tot mai aproape de intrarea în Visa Waiver! Ambasadoarea SUA la București: ”Lucrăm îndeaproape, până atunci nu e foarte greu să obții o viză”

România, tot mai aproape de intrarea în Visa Waiver! Șefa diplomației americane la București a subliniat că această acțiune ar ajuta la îndeplinirea obiectivului de a scădea rata de refuz a vizelor până la un prag care să permită includerea României în programul Visa Waiver.

Citește și Guvernul va suporta ROBOR-ul la creditele pentru fermieri. Marcel Ciolacu: „Fermierii rămân cu marja ce nu poate depăși 1.95% pe an”

România, tot mai aproape de intrarea în Visa Waiver!

„Lucrăm îndeaproape ca să facem acest lucru. Sunt mulţi oameni care şi-au reînnoit vizele, prim-ministrul a fost aici săptămâna trecută pentru a-şi reînnoi viza. Aşadar, sper că telespectatorii noştri îşi vor reînnoi vizele, dacă le au deja sau vor aplica, dacă plănuiesc o călătorie. Şi asta ne va ajuta să atingem obiectivul pe care ambele ţări doresc să îl atingă”, a declarat ambasadoarea SUA la București, potrivit digi24.ro.

De asemenea, diplomata a salutat aderarea României la Schengen, care urmează să se întâmple parţial, începând de la sfârşitul lunii martie.

„Şi, în acelaşi timp, vreau să spun, că noi, ca prieteni ai României, suntem încântaţi să vedem că România a făcut progrese în Schengen, pe care l-am susţinut foarte mult şi îl vom susţine în continuare. Aşadar, vrem ca parteneri şi prieteni să facem tot ce putem pentru a vă sprijini şi a vă ajuta să atingeţi obiectivele comune pe care le avem pentru democraţiile noastre”, a declarat Kathlee Kavalec.

Cât despre ridicarea vizelor pentru SUA, ambasadoarea a ținut să precizeze că nimic nu este garantat și i-a invitat pe români să vină şi să ceară viză așa cum a făcut de curând și cântăreaţa Inna care va avea un turneu în Statele Unite.

„Nu vreau să prezic, pentru că nimic nu este garantat până nu ajungem la rezultat. Dar lucrăm pentru a încerca să facem acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil. Între timp, sper că oamenii vor continua să călătorească. Pentru că nu este atât de greu să obţii o viză. Şi întâmpinăm vizitatorii români tot timpul. Tocmai a venit unul dintre muzicienii voştri celebri, Inna, şi-a luat viza şi va cânta în Statele Unite. Încercăm să facem călătoriile cât mai uşoare cu putinţă. Aşa că sperăm la mulţi vizitatori şi vom încerca să facem lucrurile chiar şi mai uşoare”, a promis Kathleen Kavalec.

Citește și Se va decide aderarea României la Schengen chiar de la București? Marcel Ciolacu, față în față cu Karl Nehammer

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult