- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România trebuie să adopte legea privind pensiile speciale. Marcel Boloș a anunțat care este termenul limită

10 Mar, 22:45 • Lupu Alexandra
Marcel Boloș a anunțat termenul limită pentru implementarea noilor prevederi, în ceea ce privește pensiile speciale. Iată cât timp are România la dispoziție să rezolve problemele actuale.
România trebuie să adopte legea privind pensiile speciale. Marcel Boloș a anunțat care este termenul limită

Marcel Boloș a anunțat că România a primit un termen limită pentru implementarea noilor prevederi în reforma pensiilor speciale, susține stiripesurse.ro. Ministrul susține că „există suficient timp”.

România trebuie să rezolve situația pensiilor speciale

Ministrul a declarat pe parcursul zilei de astăzi că statul român a primit termenul limită pentru rezolvarea situației pensiilor speciale. Mai exact, Boloș a susținut că „există suficient timp”, având în vedere că depunerea cererii de plată cu numărul trei trebuie realizată până la sfârșitul semestrului întâi al acestui an.

„Există timp suficient pentru ca forma finală a legii pensiilor speciale să fie în acord cu conținutul jalonului din PNRR”, declară Boloș.

„Aveam acest termen până la sfârșitul anului trecut (pentru legea pensiilor speciale-n.r.), dar așa cum domnul prim-ministru a dispus în ședința de Guvern de ieri, pentru cererea de plată numărul 3, termenul de depunere a ei este sfârșitul semestrului I al anului 2023.

Deci în consecință, până la acest termen, România trebuie să rezolve problema și să adopte legea privind pensiile speciale, dar și alte două jaloane relevante, cum ar fi guvernanța corporațiilor de stat sau chiar trecerea în conservare a grupurilor energetice de la Rovinari și Turceni”, completează ministrul.

Marcel Boloș a transmis termenul limită pentru rezolvarea situației pensiilor speciale
Marcel Boloș a transmis termenul limită pentru rezolvarea situației pensiilor speciale

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Marcel Boloș țintește sus! Zeci de proiecte vor fi lansate pe 2023 „Avem de absorbit 6,3 miliarde de euro din PNRR în 2023”

Boloș a precizat că, în ciuda faptului că cererea de plată va fi depusă, este posibil ca reprezentanții să primească în continuare solicitări și informații suplimentare din partea Comisiei Europene. Tocmai de aceea, ministrul este convins că până la termenul precizat de prim-ministru se va găsi o rezolvare în această direcție, mai exact, va exista o nouă formă a legii pensiilor speciale.

„Suntem în luna martie. Indiferent câte discuții vom avea cu reprezentanții Comisiei Europene și după ce depunem cererea de plată numărul 3 este posibil să avem în continuare solicitări de informații suplimentare din partea Comisiei Europene, însă suntem în luna martie și eu sunt convins că până la termenul dispus de către domnul prim-ministru vom găsi formula necesară, încât să avem o formă a legii privind pensiile speciale.

Din acest punct de vedere, cred eu că există timp suficient pentru ca forma finală a legii să fie în acord cu conținutul jalonului, respectiv să avem îndeplinite cerințele privind sustenabilitatea și contributivitatea, pentru că acestea sunt cerințe de bază a acestui proiect de lege”, completează Boloș.

Vezi și: Marcel Boloș, anunț important despre cardurile de energie! Vestea este relevantă pentru 347.000 persoane