- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii care merg pe litoral vor plăti o nouă taxă începând cu 2023. Primăria Mangalia a făcut anunțul

29 Mar, 22:49 • Bumbeneci Diana
Apare o nouă taxă în stațiunile din sudul litoralului. Iată cine va trebui să o plătească.
Românii care merg pe litoral vor plăti o nouă taxă începând cu 2023. Primăria Mangalia a făcut anunțul

Turiștii vor plăti o nouă taxă. Consilierii locali ai municipiului Mangalia au aprobat un proiect de hotărâre care se referă la taxa specială de stațiune. Anunțul a fost făcut de Primăria Mangalia.

Taxă de litoral, începând cu 2023

Începând din acest an, taxa de stațiune va fi percepută de la turiști și de către persoanele fizice care dețin camere de închiriat, în scop turistic”, a transmis Primăria Mangalia.

Taxa va fi introdusă în stațiunile Olimp, Neptun, Venus, Saturn, Jupiter și Cap Aurora. Reprezentanții Primăriei Mangalia anunță că persoanele fizice care nu dețin certificate de clasificare și realizează venituri din închirierea în scop turistic a spațiilor deținute în propria locuință, au obligația de a percepe taxa de stațiune în cuantum de 5 lei/zi/persoană adultă, se arată în decizia Consiliului Local Mangalia.

Vezi și: Prețurile apartamentelor au depășit orice record halucinant pe litoral. Apartamentele din Mamaia au ajuns la aproape 1 milion de euro

taxă pe litoral
taxă pe litoral

Respectivele persoane fizice vor depune declarația-decont, însoțită de Declarația 212, la Compartimentul Autorizare și Control Agenți Economici din cadrul Primăriei Mangalia”, a mai transmis administrația locală.

În acest context, consiliul Local Mangalia a luat decizia de a modifica și taxa de dezvoltare și promovare turistică. Mai exact, această taxă va fi, începând de anul acesta, de 15 lei/cameră/an, cumulată cu rata inflației pentru persoanele fizice care dețin certificat de clasificare eliberat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, iar pentru toate hotelurile și pensiunile valoarea va fi de 25 lei/cameră/an, cumulată cu rata inflației.

Începând cu anul 2023, turiștii care vor merge în Constanța sau în Mamaia vor plăti o taxă de oraș sau turistică în cuantum de 1% din valoarea totală a sejurului. Decizia este oficială.

Vezi și: Lovitură pentru românii care și-au plănuit concediul pe litoralul Mării Negre. Prețurile vor crește cu până la 30%

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult