- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii care se întorc în București de la munte pot evita orele de stat bară la bară. Rutele alternative recomandate pentru șoferi

17 Apr, 15:02 • Lupu Alexandra
Minivacanța de Paște a fost plăcută pentru români, însă drumul spre casă devine un coșmar! Iată cum pot evita șoferii aglomerația infernală.
Românii care se întorc în București de la munte pot evita orele de stat bară la bară. Rutele alternative recomandate pentru șoferi

Șoferii își pot lua adio de la aglomerația de pe Valea Prahovei! Așa cum arată informațiile relatate de ziare.com, există mai multe rute alternative pentru românii care se întorc în București de la munte, după minivacanța de Paște.

Rute alternative către București de la munte

Persoanele care și-au petrecut Paștele la munte se pregătesc să se întoarcă acasă, având în vedere că luni, 17 aprilie, este ultima zi liberă. Minivacanța le-a adus un motiv de bucurie românilor, luând în considerare că s-au putut bucura de timpul liber alături de familie sau prieteni, dar cu toate acestea, aglomerația pe Valea Prahovei, în drumul de întoarcere spre București, rămâne un coșmar.

Aglomerația a fost una infernală încă de la finalul săptămânii trecute, atât la vămile din România, cât și pe autostrăzi. Românii care au plecat să profite de minivacanța de Paște au stat ore în șir bară la bară. La ieșirea din România, șoferii ajungeau să stea în loc chiar și 250 minute la punctele de frontieră. Totul se explica prin numărul ridicat de mașini care încercau să părăsească țara.

Citește și: A început infernul pe străzile din România. Traficul pe Valea Prahovei este complet paralizat

În paralel, pe sensul de mers către munte, românii se înghesuiau pentru a pleca în concediu. Vineri dimineață se circula în coloană între Brezea și Comarnic, așa cum relatau autoritățile. Datele furnizate de Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române relatau că traficul pe Valea Prahovei era complet blocat.

Rute alternative
Rute alternative

Ei bine, șoferii trebuie să știe că există câteva rute alternative la care pot apela în drumul de întoarcere spre București de la munte. Una dintre acestea este DN1A Brașov – Cheia – Ploiești – Autostrada A3 și, în cele din urmă, Capitala. Traseul menționat este recomandat tocmai pentru că se așteaptă ca traficul să se aglomereze în jurul prânzului pe ruta Brașov – București.

De asemenea, românii care se întorc acasă după minivacanța de Paște de la munte pot merge prin Râșnov – Câmpulung – Pitești – Autostrada A1 și București. Nu în ultimul rând, un alt traseu care scapă șoferii de traficul infernal se referă la Râșnov – Câmpulung – Târgoviște – București. Ruta DN71A din Sinaia – Târgoviște și mai apoi București este recomandată pentru șoferii care au mers într-una din stațiunile de pe Valea Prahovei.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Aglomerație infernală în vămi, la ieșirea din România. Timpii de așteptare înregistrați sunt de până la 250 minute