- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Aglomerație infernală în vămi, la ieșirea din România. Timpii de așteptare înregistrați sunt de până la 250 minute

14 Apr, 12:46 • Lupu Alexandra
Vămile sunt acaparate de aglomerația infernală, la ieșirea din România. Iată care sunt timpii de așteptare în funcție de punctele de trecere.
Aglomerație infernală în vămi, la ieșirea din România. Timpii de așteptare înregistrați sunt de până la 250 minute

La ieșirea din țară, vămile sunt acaparate de o aglomerație infernală. Conform site-ului Poliției de Frontieră, timpii de așteptare pentru autoturisme variază în funcție de punctele de trecere, relatează ziare.com.

Timpii de așteptare de la vămi

Poliția de Frontieră a publicat pe site mai multe informații care arată timpii de așteptare crescuți la vămi, la ieșirea din România. La punctele de trecere a frontierei Nădlac II, mașinile așteaptă câte 80 minute. Totodată, la Vama Veche, autoturismele ajung să stea în loc chiar și 250, pe sensul de ieșire din țară.

Din cauza numărului mari de mașini care vor să iasă din țară, timpii de așteptare au rămas la fel pentru ambele puncte de trecere, informează Poliția de Frontieră. Între timp, și alte zone au început să se aglomereze, referindu-ne la Nădlac, Urziceni, Sculeni, Albița și Negru Vodă.

Înainte de ora 09:00, timpul de așteptare de la Vama Nădlac II era de 60 minute. Autoritățile dădeau vina pe „lipsa de personal din partea autorităților maghiare”. Aglomerația se resimte și la vămile Albița și Petea, acolo unde pe sensul de ieșire autoturismele stau în loc câte 30 minute.

Vezi și: Meteo 14 aprilie – 15 mai. Când scăpăm de ploi în România. ANM a actualizat prognoza

Așa cum am relatat într-o știre anterioară, românii profită de minivacanța de Paște și se înghesuie pentru a pleca în concediu. În Capitală și în marile orașe, traficul este ieșit din comun. Situația este similară și pe drumurile către munte, acolo unde deja se înregistrează mașini care merg bară la bară.

Aglomerație în vămi
Aglomerație în vămi

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române relatează că, la această oră, valorile de trafic sunt destul de ridicate pe DN1 Ploiești – Brașov, pe sensul de urcare către stațiunile din Valea Prahovei. Mașinilă circulă în coloane, tocmai de aceea, Infotrafic le recomandă românilor care profită de minivacanța de Paște și pleacă în concediu să adapteze viteza la condițiile de trafic, dar mai ales, să păstreze distanța de siguranță și să respecte indicațiile agenților de poliție care dirijează.

În ultimul rând, reprezentații recomandă șoferilor să nu se angajeze în depășirea coloanelor de autoturisme, tocmai pentru a manifesta respect față de ceilalți participanți la trafic. Oamenii legii precizează că aceleași valori se vor înregistra chiar și pe parcursul zilei de luni, atunci când românii se întorc acasă.

„Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic, să păstreze distanța de siguranță între autovehicule, să respecte indicațiile polițiștilor prezenți la fluidizare şi să nu se angajeze în depășirea coloanelor de autovehicule, manifestând respect față de ceilalți participanți la trafic”, transmite Infotrafic.

Citește și: A început infernul pe străzile din România. Traficul pe Valea Prahovei este complet paralizat