- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii iau cu asalt universitățile din țară! Diploma care poate face diferenţa la salariu

30 Jan, 20:30 • Cornel Ghimeșan
Românii iau cu asalt universitățile din țară din dorința de a ocupa posturi mai bune și de a primi lunar un salariu decent în conturi. În ultimul deceniu, în România, numărul persoanelor trecute de vârsta de 35 de ani care urmează un program de studii superioare s-a dublat.
Românii iau cu asalt universitățile din țară! Diploma care poate face diferenţa la salariu

Românii iau cu asalt universitățile din țară! Anual, mii de români trecuți de 35 de ani revin în băncile facultăților  sau ajung chiar pentru prima dată la facultate.Citește și Majorarea salariilor pentru bugetari. Ministrul Muncii: „Încercăm treptat să ajungem într-o zonă de echitate și în sistemul public”

Românii iau cu asalt universitățile din țară!

Este și cazul Mirelei Zivari care deși este psiholog şi profesează de mai bine de 20 de ani în domeniu și spune că nu are de gând să renunţe la această profesie, este anul IV la Facultatea de Drept.

Chiar dacă are doi copii și un job extrem de solicitant, Mirela Zivari și-a luat inima în dinți în urmă cu câțiva ani s-a înscris la Drept, pentru care avea o pasiune din tinereţe.

Deși i-a fost foarte greu să se împartă între viața de mamă, cea de psiholog și cea de studentă, Mirela Zivari  a reușit să își timp şi pentru cursuri şi examene.

„Sunt doar scuze pe care le invocăm de foarte multe ori atunci când nu vrem să recunoaştem că nu avem un bun management al timpului sau nu avem suficientă motivaţie. Poti să gaseşti şi timp pentru învăţat, şi pentru familie”, a declarat viitoarea absolventă de Drept la Antena3CNN. 

În ultimul deceniu, numărul adulţilor care urmează studii superioare s-a dublat, iar acest curent a fost influențat de dorința românilor de a evolua atât din punct de vedere profesional, cât și personal.

De exemplu, un şofer de autobuz a ajuns student în anul 3, la inginerie mecanică, la Politehnica Bucureşti de dragul copiilor săi.

Cu toate acestea, decanul Facultăţii de Inginerie Mecanică şi Mecatronică spune că cei mai mulţi dintre studenţii trecuţi de prima tinereţe urmează cursurile unei facultăți cu scopul de a-şi schimba meseria.

Statisticile arată că în ultimii ani majoritatea studenților cu vârste peste 35 de ani s-au înscris şi la facultăţile de Limbi Străine, Comunicare, Arte şi Psihologie. În acest an universitar, s-au înscris aproximativ 35.000 de studenţi cu vârste peste 35 de ani. Numărul lor este cu 60% mai mare față de cifrele înregistrate în urmă cu un deceniu și asta pentru că diploma de licenţă poate face diferenţa la salariu între doi candidaţi cu aceeaşi experienţă.

Citește și Sindicaliștii Romgaz ies în stradă. Peste 500 de angajați ai companiei vor protesta, nemulțumiți de planurile conducerii de a le tăia din salarii

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult