- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii iau din nou cu asalt Bulgaria. Numărul rezervărilor vacanțelor de Paște a crescut cu 30%

06 Mar, 14:36 • Cornel Ghimeșan
Românii iau cu asalt și în acest an litoralul bulgăresc. Numărul rezervărilor pentru vacanta de Paște a crescut cu 30%, în această perioadă, arată datele furnizate de reprezentanții Asociației Hotelierilor și Restauratorilor din Varna.
Românii iau din nou cu asalt Bulgaria. Numărul rezervărilor vacanțelor de Paște a crescut cu 30%

Românii iau din nou cu asalt Bulgaria. Primii turiști au început deja să apară în hotelurile din Varna, însă numărul lor va crește foarte mult în vacanța de Paște, conform wall-street.ro.

Citește și Încă două zile libere pentru români! Legea a fost aprobată oficial de Klaus Iohannis, astăzi, 3 martie

Românii iau din nou cu asalt Bulgaria

Hotelierii spun că turiștii și-au rezervat deja primele camere pentru vacanța de Paște de anul acesta. Mai mult, numărul rezervărilor  a crescut cu 30% în această perioadă, față de anii precedenți.

”Cei mai mulți turiști vin la noi în familie, par a avea mai multă încredere într-o astfel de vacanță. Numărul rezervărilor a crescut cu 20-30% în această perioadă”, a declarat Pavlin Kosev, reprezentant al Asociației Hotelierilor și Restauratorilor din Varna.

Potrivit Asociației Hotelierilor și Restauratorilor din Varna, principalii turiști care au rezervat deja vacanțe pentru Paște sunt românii, bulgarii, polonezii și germanii.

”În ciua cifrelor bune, mulți hotelieri nu vor deschide sezonul de Paște. În plus, angajații din hoteluri trebuie să fie pregătiți să servească prima rundă de turiști din acest an, care se vor confrunta și cu scumpiri. Deși nu vor fi bruște, acestea vor avea loc și vor fi între 15 și 30%”, a mai adăugat Kosev.

Vacanța de Paște de la 150 de euro! Iată câteva idei de destinații ieftine și cu peisaje ca în Asia

Ofertele de vacanță au început deja să vină de la agențiile de turism, deoarece Paștele se apropie cu pași repezi. De asemenea, cei care doresc să meargă în vacanță pe cont propriu au la dispoziție o multitudine de variante.

Se pare că în 2023, turiștii vor să meargă în destinații călduroase în zilele de Paște. Egipt, Iordania sau Turcia sunt printre cele mai căutate destinații, iar cei mai credincioși aleg să meargă în Israel, la Ierusalim, scrie ziare.com.

Anul acesta, Paștele ortodox cade în ziua de 16 aprilie, iar cel catolic cu o săptămână mai devreme, pe data de 9 aprilie. Zilele acestea, la București, se desfășoară Târgul de Turism, locul în caree ofertele sunt la ele acasă. De exemplu, o vacanță de 158 de euro are reducere în cadrul târgului online. Toate vacanțele din an au promiții aplicate pe site-ul târgului.

„De Paște, cel mai ieftin sejur cu avionul în Antalya costă 534 de euro/persoană, iar în Hurghada, 518 euro/persoană.Cu autocarul, vacanța de Paste la Kusadasi costă 395 de euro/persoană, în Didim, 299 de euro/persoană ori 365 de euro/persoană, în funcție de durata acesteia, cinci sau șapte nopți.

Sejururile sunt la hoteluri de cinci stele, cu all inlusive sau ultra all inclusive, unde turiștilor li se pregătesc decoruri și meniuri specifice sărbătorilor pascale. Vacanța în Grecia, în insulele Evia și Corfu, la Salonic și în Paralia Katerini, în care turiștii pot participa și la Slujba de Înviere, costă de la 179 de euro/ persoanăn.” spun reprezentanții agenției

Cea mai ieftină vacanță de Paște este un circuit în Macedonia de Nord, de patru zile, cu transport autocar și cazare la un hotel de patru stele. În perioada târgului de turism online costă 158 de euro/persoană.

Citește și Structura anului 2023 – 2024 va fi modificată. Elevii vor avea vacanță de Paște în 2024

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult