- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii își golesc portofelele în Târgurile de Crăciun! Prețurile sunt mai piperate anul acesta din cauza scumpirilor din energie

01 Dec, 14:49 • Cornel Ghimeșan
Românii iubesc atmosfera de sărbătoare și în mod special Crăciunul. De la preparatele tradiționale, până la petrecerile și Târgurile de Crăciun, românii sunt dispuși să investească. Se pare că totuși, anul acesta, prețurile din energie au dus la scumpiri exagerate.
Românii își golesc portofelele în Târgurile de Crăciun! Prețurile sunt mai piperate anul acesta din cauza scumpirilor din energie

Magia sărbătorilor de la târgurile de Crăciun dispare odată cu prețurile afișate la tarabe. În unele cazuri, comercianții și-au dublat tarifele.
De la mâncare, până la decorațiuni de sărbătoare, toate sunt mai scumpe în acest an la târgurile de Crăciun din marile orașe din țară. În Cluj Napoca, prețurile chiar și cu 30%, față de anul trecut, relatează Digi 24.

Alte articole: Produsele din Kaufland care sunt reduse cu 50%! Veste bună pentru părinți înainte de Moș Nicolae

„Am scumpit pentru că sunt foarte scumpe toate produsele pe care le folosim, cașcavalul s-a dublat, smântâna s-a dublat, toate produsele ce trebuie pentru un langoș s-au dublat”, explică un comerciant.

Castanele sunt vândute cu 12 lei suta de grame, piureul de castane, cu 13 lei, vinul fiert, cu 13 lei, un ceai, cu 9 lei.

Ce se întâmplă la Târgul de Crăciun din Timișoara

Scumpirile la energie, combustibili și gaz i-au făcut pe comercianții de la Târgul de Crăciun din Timișoara să ceară mult mai mulți bani pe produsele lor. Problema este că goana după profit gonește înșiși clienții.

Principalul târg de Crăciun din Timișoara, cel din centrul istoric al orașului, organizat de Primărie începând din anul 2007, a fost inaugurat în 27 noiembrie – mai devreme, pentru că de obicei se deschidea la 1 decembrie. Târgul este primul organizat la Timișoara de primărie în parteneriat cu Asociația „Events for Tourism”, din Sibiu, organizator al mult-apreciatului Târgului de Crăciun de la Sibiu.

Târgul de Crăciun de la Sibiu

 

Este, într-adevăr, o schimbare față de alți ani. A fost amenajat doar în Piața Victoriei (nu și în Piața Libertății, ca în ceilalți ani), iar căsuțele din lemn au fost schimbate – cele albe, deja vechi, au fost înlocuite cu unele roșii cu margini albe. Totul pare mai aerisit.

Patinoarul, care în primii ani a fost în Piața Libertății, iar 2021 a ajuns în fața Operei, acum fost mutat în parcarea de la Modex, vizavi de Castelul Huniazilor. O oră de patinaj costă 30 de lei.

Spre exemplu, în zona de mezeluri, unora le e greu să se apropie. Un kilogram de jumări, adică slănină stoarsă de untură, costă numai puțin de 80 de lei kilogramul. O sută de lei costă un kilogram de șorici, iar 75 de lei – pieptul de porc. Un kilogram de cașcaval e 70 de lei, la fel și slănina cu boia sau salamul uscat, telemeaua e 60 de lei, iar kilul de caltaboș e 50 de lei.

Citește și: Mai mulți beneficiari de ajutor social în România. ANPIS anunță o creștere de peste 2.500 de persoane

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult