- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii merg în Mamaia, dar plătesc exact ca pe Coasta de Azur. De câți bani ai nevoie pentru a închiria un șezlong

09 Jul, 19:45 • Lupu Alexandra
Prețurile din Mamaia nu sunt departe de cele întâlnite pe Coasta de Azur. Iată de câți bani ai nevoie pentru a închiria un șezlong.
Românii merg în Mamaia, dar plătesc exact ca pe Coasta de Azur. De câți bani ai nevoie pentru a închiria un șezlong

Turiștii de pe litoral trebuie să scoată sume usturătoare din buzunar pentru a închiria un șezlong. Românii care merg în Mamaia trebuie să se pregătească să plătească exact ca pe Coasta de Azur, relatează antena3.ro.

Cât costă să închiriezi un șezlong în Mamaia

Românii care urmează să meargă în vacanță în Mamaia trebuie să știe că prețurile nu sunt deloc unele mici. Tarifele se apropie de cele întâlnite pe Coasta de Azur, în Franța. Pentru a închiria un șezlong pe plajele din Mamaia, turiștii trebuie să scoată din buzunar chiar și de 100 de lei, pentru o zi.

Pe un grup destinat vacanțelor, în Nisa, se relatează că două șezlonguri și o umbrelă costă 60 – 65 de euro. Acest lucru demonstrează că Mamaia se află pe picior de egalitate cu Coasta de Azur, potrivit unor discuții purtate de utilizatorii Facebook.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: INS: Românii se bucură de cea mai ieftină mâncare din UE! Țara noastră are cel mai scăzut nivel al prețurilor, 42%

”În Nisa, două șezlonguri și o umbrelă costă undeva la 60-65 de euro”, a scris cineva.

„În 2022 era cam 35-45 de euro de persoană în Nisa”, a completat altcineva.

”Un șezlong 45 DE EURO??? Acum trebuie să fie 100 de euro la cât au crescut prețurile, are inclus și micul dejun?”, a răspuns, ironic, o altă persoană.

Și dacă vorbim despre sumele pe care românii trebuie să le scoată din buzunare pentru mâncarea din Mamaia, ne dăm seama că nici acestea nu sunt de neglijat. La un restaurant mediu din stațiunea Mamaia, o familie cu 2 copii ajunge să plătească 200 – 250 de lei doar pentru felurile principale.

Mamaia
Mamaia

Și „surpriza” nu se oprește aici! Turiștii care vor să mănânce o porție de 200 de grame de tochitură dobrogeană cu 50 de grame de mămăligă trebuie să plătească 59.90 de lei.

Tarifele foarte mari, practicate în nordul litoralului românesc, îi sperie pe turiști. Românii aleg să se orienteze către alte stațiuni. Dar chiar și acolo, prețul unui prânz te poate lua prin surprindere. În Mamaia, turiştii aleg în număr tot mai mare varianta restaurantelor cu autoservire. Motivul? Este mai ieftin!

„Am luat o porţie de piure cu aripioare, un piure cu cârnaţ. 70 de lei. Sunt exagerat de mari!”, spune un turist.

„Faţă de anul trecut, mai scumpe. Acum, ce să faci, luăm un prânz, omul tot trebuie să mănânce”, completează alt turist.

„Avem şi meniul zilei, ciorbă la alegere, cartofi prăjiţi cu şniţel şi salata, 39 de lei”, declară Cristina Croitoru, manager autoservire.

În comparație, cea mai accesibilă stațiune de pe litoral rămâne Eforie Nord.

„E o staţiune pentru tot românul. M-am simţit extraordinar, o săptămână am stat”, afirmă un român.

„O ciorbă de văcuţă, un şniţel cu cartofi şi o sălăţică, la 52 de lei”, spune un alt turist.

Citește și despre următorul subiect: De astăzi, prețurile sunt în continuă creștere pe litoral! Cât costă o noapte la un hotel de 3 stele și până când tarifele rămân la acest nivel