- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii pot beneficia de 3.000 de lei, dacă îndeplinesc aceste condiții! Noul ajutor financiar va opri criza energetică

20 Jun, 14:14 • Constantin Cristina
Se dau bani de la Guvern. Suma de 3.000 de lei va rezolva criza energetică și poate fi folosită de românii care îndeplinesc următoarele condiții.
Românii pot beneficia de 3.000 de lei, dacă îndeplinesc aceste condiții! Noul ajutor financiar va opri criza energetică

Cei mai mulți români sunt presați din cauza facturilor la energia electrică și gaze naturale, însă autoritățile pun la dispoziție suma de 3.000 de lei, dacă sunt îndeplinite câteva condiții, conform News.ro.

Obiectivul acestor ajutoare este să nu-i lase pe români în imposibilitatea de a nu-și plăti datoriile la utilități. Consiliul Local Sector 1, București a venit cu inițiativa acestui sprijin prin primarul Clotilde Armand.

Citește și: Vești bune pentru milioane de români! Marcel Boloș a făcut anunțul mult așteptat: ”Creștem la 3.000 de lei valoarea ajutorului!”

Românii pot beneficia de 3.000 de lei, dacă îndeplinesc aceste condiții! Noul ajutor financiar va opri criza energetică

Așadar, cetățenii din zonă vor primi între 1.000 și 3.000 de lei, cu condiția principală de a avea 18 ani sau peste și domiciliul sau reședința în Sectorul 1 al Capitalei. Pentru a duce la bun sfârșit înscrierea pentru a beneficia de sumă, mai au nevoie de un buletin valabil și să facă parte dintr-o gospodărie, declarându-se reprezentant al acesteia.

ajutor energie, condiții
ajutor energie, condiții

Noul ajutor social a fost inițiat de USR și votat de Consiliul Local al Sectorului 1 din Capitală. Își propune să asigure nevoile energetice ale cetățenilor și să crească eficiența energetică în comunitate, după cum se menționează într-un comunicat de presă al grupării politice. Un scop secundar al proiectului este de a îmbunătăți calitatea mediului prin scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră.

„De când am început lupta împotriva jafului PSD-PNL din Primăria Sectorului 1, am economisit sute de milioane de lei, pe care acum le redirecţionăm către cetăţenii sectorului. Este dreptul cetăţenilor Sectorului 1 să beneficieze de banii aceştia care sunt de fapt ai lor,” a declarat Clotilde Armand, conform sursei citate.

Mai mult, doritorii se pot înscrie direct pe o platformă online, unde pot încărca documentele solicitate, dar pot afla mai multe detalii cu privire la acești bani.

Accesezi www.ticheteanticriza.primarias1.ro, urci facturi de energie electrică, gaze naturale sau electrocasnice și, în teorie, lucrurile ar trebui să meargă ca unse. Tot acolo, locuitorii sectorului 1 vor completa codul IBAN al contului bancar unde vor primi până la 3.000 de lei, mai indică sursa menționată.

Sumele vor fi stabilite în funcție de venitul pe cap de membru de familie, pe gospodărie, după cum urmează:

– Pentru venituri până la pragul maxim al salariului minim net pe economie: 3.000 lei/gospodărie;

– Pentru venituri între salariul minim net pe economie şi salariul mediu net pe economie: 2.000 lei/gospodărie;

– Pentru venituri peste salariul mediu net pe economie: 1.000 lei/gospodărie.

Termenul limită pentru trimiterea cererilor de decontare directă, împreună cu documentele cerute, este 30 iunie 2023. Banii vor fi decontați până pe 31 iulie 2023.

Alte articole: Se schimbă Codul Rutier. Riști amendă de aproape 3.000 de lei dacă faci asta. Milioane de români sunt vizați