- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru milioane de români! Marcel Boloș a făcut anunțul mult așteptat: ”Creștem la 3.000 de lei valoarea ajutorului!”

04 Jun, 08:03 • Bucătaru Gabriela
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că Guvernul ia în calcul varianta majorării sprijinului pentru mame de la 2.000 de lei cât este în prezent, la 3.000 de lei.
Vești bune pentru milioane de români! Marcel Boloș a făcut anunțul mult așteptat: ”Creștem la 3.000 de lei valoarea ajutorului!”

Vești bune pentru milioane de români! Ministrul a subliniat că în acest fel, cu banii primiți prin programul „Sprijin pentru nou-născuți”, românii și în special mamele pot achiziționa tot ce au nevoie pentru micuții lor.

Citește și Decizie majoră pentru milioane de români! Vin ajutoare GRATUITE la nivel național. Boloș: „Am adoptat astăzi noi reglementări”

Vești bune pentru milioane de români!

”Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din bani europeni.

Poate cel mai important anunț este legat de data la care încărcăm o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente și mese calde: de la 15 iunie vom transfera 600 milioane de lei către toți cei 2,4 milioane de români eligibili.

În ceea ce privește cardurile educaționale pe care încărcăm cei 500 de lei pentru haine și rechizite: am încărcat și ultimele 50.000 de carduri unde eram restanți, astfel că peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Atenție, cardurile se încarcă o singură dată pe an. Am primit și mesaje de la români pentru care virasem deja ajutorul încă din toamnă. Aici aș mai puncta că vrem ca, de anul viitor, ajutorul să fie de 750 de lei.

Ultimul aspect, referitor la tipurile de cheltuieli care sunt eligibile cu voucherul de 2.000 lei pe care l-am oferit prin programul „Sprijin pentru nou-născuți”: pot fi achiziționate produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă (șampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometru, lapte praf. Nu pot fi achiziționate alimente!

Închei cu o veste bună: din analizele noastre reiese că în următorii ani putem crește valoarea sprijinului pentru mame la 3.000 de lei, așa că voi propune această măsură în Guvern”, a scris ministrul Marcel Boloș pe pagina sa de Facebook.

Vouchere alimente 2023. Beneficiază de carduri sociale pentru alimente și mese calde următorii români:

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;
  • persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Vouchere alimente 2023. În cursul anului trecut, românii eligibili au primit alte patru tranșe, în valoare totală de 1.000 de lei, ultima fiind virată în data de 19 decembrie 2022 pentru 2.368.907 de români.