- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii pot beneficia de aceste vouchere! Iată ce trebuie să știi dacă dorești energie verde sau anveloparea locuinței!

17 Oct, 22:27 • Oprea Alina
Este anunțul momentului pentru românii care doresc energie solară sau anveloparea locuinței! Guvernul acrdă vouchere pentru acestea, 50.000 de lei pentru panouri solare și 76.500 de lei pentru schimbarea ferestrelor și anveloparea locuințelor
Românii pot beneficia de aceste vouchere! Iată ce trebuie să știi dacă dorești energie verde sau anveloparea locuinței!

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a făcut anunțul care îi interesează pe toți românii! A anunțat un nou program care este destinat celor care doresc să beneficieze de eficiența energiei locuințelor prin achiziție de panouri solare și schimbarea anvelopelor locuințelor.

Citește și: Adrian Câciu asigură poporul român că războiul ruso-ucrainian nu reprezintă un obstacol în obținerea fondurilor europene: “Avem negocierile cu Comisia.”

Un nou program pentru energie verde!

Cetățenii români care vor să aplice pentru acest proram vor putea beneficia de vouchere de 25.000 de lei pentru panouri solare și 25.000 de lei pentru stocarea energiei produse. Foarte important de menșionat este faptul că aceștia pot obține până la 50.000 de lei pentru această componentă, astfel că 76.500 de lei vor fi acordați per familie pentru anveloparea sau schimbarea ferestrelor locuinețelor.

Energie verde/ sursa foto: romania-insider.com
Energie verde/ sursa foto: romania-insider.com

Bugetul total acordat acestui program este de 1,1 miliarde de euro, iar acesta va fi diponibil de la 1 ianuarie 2024 până în anul 2026 în cadrul componentei RePower EU. Este mandatoriu ca Guvernul să respecte etapele proiectului pentru a putea finaliza documentațiile. RePower EU este un proiect lansat încă din luna mai a anului 2022 și poate fi accesat atât de cei care locuiesc în mediul rural, cât și de cei care locuiesc în mediul urban potrivit Ziare.com.

Uniunea Europeană își dorește, prin intermediul acestor programe, să sporească capacitatea de producere a energiei din surse regenerabile. Omenirea veoluează, iar energia verde devine o prioritate pentru populație, astfel că și mașinile electrice devin o prioritate. Aceste poriecte sunt destinate celor care doresc să sporească capacitatea energiei verde, de asemenea fiind foarte mulți oameni care aplică pentru astfel de programe.

Citește și: Bursele europene au închis ziua de luni în creştere uşoară. Tulburările din Orientul Mijlociu, sub lupa investitorilor