- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Adrian Câciu asigură poporul român că războiul ruso-ucrainian nu reprezintă un obstacol în obținerea fondurilor europene: “Avem negocierile cu Comisia.”

07 Oct, 16:11 • Oprea Alina
Situația actuală a României din punct de vedere economic pare a fi în descendentă, însă Adrian Câciu declară că acele cheltuieli care s-au efectuat, de când a izbucnit războiul dintre Rusia și Ucraina, nu vor afecta obținerea fondurilor europene
Adrian Câciu asigură poporul român că războiul ruso-ucrainian nu reprezintă un obstacol în obținerea fondurilor europene: “Avem negocierile cu Comisia.”

Adrian Câciu este ferm convins de faptul că România va obține fondurile europene promise. Acesta a declarat că recesiunea economică va fi evitată prin intermediul măsurilor luate de Guvern.

Află mai multe despre: Premierul Ciolacu a explicat de ce firmele din România vor fi impozitate pe cifra de afaceri cu 1% „Dacă Guvernul Ciolacu nu venea cu acest pachet de asumare, România pierde fonduri europene”

Adrian Câciu despre pensiile speciale

Adrian Câciu a afirmat în cursul zilei de sâmbătă că intenționează să implementeze reforma privind pensiile speciale.

”Reforma pensiilor speciale se va face, la finalul acestei luni am impresia că intră în Parlament ultimele amendamente, în acord cu decizia CCR, deci nu vom pierde, o să vedeţi.”, a declarat Adrian Câciu

Referitor la deficitul de 7 miliarde de lei menționat de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, Câciu a precizat că acesta a apărut din cauza neîndeplinirii anticipatelor de încasări pentru luna septembrie.

“Nu cred că a spus că a găsit o gaură, a spus că nu s-au făcut încasări conform programărilor în septembrie, dacă nu mă înşel. Întrebaţi-l pe dânsul care sunt cauzele. Are instituţiile de colectare în subordine, bănuiesc că  sunt nişte motive şi bănuiesc că s-au luat şi nişte măcuri.”, a adăugat acesta, conform stiripesurse.ro.

Adrian Câciu
Adrian Câciu

Fondurile europene nu vor fi pierdute!

Ministrul Fondurilor Europene a confirmat că România nu va rămâne fără finanțare de la Uniunea Europeană și a declarat că și alte țări au reușit să depășească obiectivele de deficit stabilite, așadar nu va fi nicio problemă pentru România. Problemele acesteia vor fi evitate tocmai prin intermediul măsurilor luate de Guvern.

“Nu riscăm să pierdem bani europeni. Avem negocierile cu Comisia, am discutat cu Comisia, regulamentele spun cu totul altceva decât suspendarea fondurilor europene. Dacă nu am face nimic legat de ceea ce înseamnă ajustarea fiscală, consolidarea fiscal-bugetară, am risca o amendă, dar nu se va întâmpla lucrul acesta. Negocierile au început încă din luna august, am fost la Bruxelles împreună cu domnul ministru. Lucrurile sunt într-o zonă în care Comisia a înţeles că avem cheltuieli suplimentare legate de  ceea ce înseamnă continuarea, de fapt, nu ne dorim să continue acest conflict din Ucraina, dar sunt cheltuieli care apasă pe bugetele statelor membre. Toată Europa are o problemă din perspectivă economică, cred că lumea ar trebui să pună şi în context european, sunt şi state europene care şi-au depăşit ţintele de deficit, state puternice. Cel puţin 3 dintre ele şi-au depăşit ţintele de deficit, cele programate. Ce înseamnă aceasta? Că  economia nu a evoluat aşa cum a fost prognozată anul trecut.”, a declarat Adrian Câciu cu privire la finanțarea UE, conform stiripesurse.

Populația română trebuie să aibă încredere in conducere, astfel că recesiunea economică va fi evitată, după cum Adrian Câciu declară.

Evităm recesiunea, e un lucru foarte important pentu cetăţenii României, pentru companiile româneşti, mergem înainte, suntem în creştere economică, unul dintre puţinele state care are creştere economică în acest an. Haideţi să nu mai privim lucrurile negativ. Guvernul face o serie de eforturi ca aceste lucruri să se întâmple aşa cum ne dorim şi aşa cum trebuie pentru România. Nu este un context fericit, este un context complicat, nu este din cauza noastră, este un context creat la nivel regional şi nu numai, mondial. După cum vedeţi chiar şi în America sunt probleme inclusiv cu programarea bugetară, cu modul în care sunt susţinute cheltuielile pe care şi le-a programat guvernul american. Vă asigur că lucrăm cu toate motoarele pentru a avea stabilitate şi avem această stabilitate şi eu cred că trebuie să o scoatem în evidenţă.”, a subliniat acesta, potrivit stiripesurse.

Află mai multe despre: Comisia Europeană vrea să ofere fonduri pentru țările care primesc refugiați. Sumele se ridică la 15 miliarde de euro