- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii pot conduce fără permis! Locurile din țară în care se întâmplă asta

07 Apr, 17:44 • Lupu Alexandra
Românii care vor să exerseze abilitățile de șofat o pot face chiar și fără permis. Iată care sunt locurile din țară în care se întâmplă acest lucru.
Românii pot conduce fără permis! Locurile din țară în care se întâmplă asta

Românii care vor să conducă o mașină, fără a deține permis în această direcție, o pot face în câteva locuri din țară. Astfel, indiferent dacă oamenii susțin sau nu cursuri specializate cu un instructor auto, își pot testa abilitățile de șofat, relatează antena3.ro.

Locurile din România în care poți conduce fără permis

Românii care vor să conducă, chiar dacă nu dețin un permis, pot face acest lucru în câteva locuri din țară. Indiferent dacă au susținut cursuri specializate cu un instructor auto sau nu, persoanele care vor să-și testeze abilitățile sau să-și dezvolte capacitățile de șofat pot face acest lucru într-un spațiu special amenajat.

Specialiștii recomandă oamenii interesați să conducă, în ciuda faptului că nu dețin un document care să le redea acest drept, să folosească spațiile special amenajate din România. În caz contrar, acțiunea este considerată ilegală și fapta poate fi pedepsită cu până la 5 ani de închisoare.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Avertizări pentru șoferi! Schimbări majore ale Codului Rutier. Ce vor fi obligați să respecte conducătorii de autovehicule

Pedeapsa este una similară și dacă vorbim despre cazul în care o persoană își încredințează mașina pentru a fi condusă de un om care nu deține permis. În plus, sancțiunile pot crește semnificativ dacă acțiunea stă la originea unui accident soldat și cu eventuale victime.

Permis conducere
Permis conducere

Așadar, viitorii șoferi pot conduce fără permis în poligoanele specializate. Specialiștii precizează că poligonul auto trebuie să fie unul închis, printr-o poartă sau barieră, dar mai mult decât atât, șofatul se face prin reguli stricte și clare. Persoanele care sunt interesate să conducă în spațiile special amenajate fără permis trebuie să știe că, în cazul în care este produs un accident, el va fi analizat în baza regulilor impuse de Codul Rutier.

Poligoanele auto există în mai multe orașe din țară. În Capitală există următoarele spații amenajate:

  • Poligonul auto Ilioara
  • Poligonul școlii de șoferi ACR
  • Poligonul Teo

Viitorii șoferi trebuie să se intereseze cu atenție cu privire la programul de funcționare al spațiilor special amenajate. Poligonul auto este deschis de luni până vineri, și în general, chiar și în zilele de sâmbătă și duminică, însă programul variază de la o locație la alta. Același lucru putem spune și despre prețuri: persoanele interesate să conducă fără permis trebuie să achite o sumă modică pentru a putea avea acces în poligonul auto. În general, banii plătiți le asigură posibilitatea de a folosi spațiul special amenajat pentru câteva ore.

Citește și: Un nou semn de circulație în România. Puțini șoferi știu ce înseamnă acest indicator