- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou semn de circulație în România. Puțini șoferi știu ce înseamnă acest indicator

02 Apr, 22:15 • Bumbeneci Diana
A apărut un nou semn de circulație din România. Puțini șoferi știu ce înseamnă, de fapt, acest indicator rutier și care sunt amenzile pe care le primești dacă nu ții cont de semn.
Un nou semn de circulație în România. Puțini șoferi știu ce înseamnă acest indicator

Cel mai nou semn de circulație din România ar putea duce la amenzi destul de mari, mai ales celor care au o anumită vârstă și nu sunt la curent cu cele mai noi informații din domeniul tehnologiei. Noul Cod Rutier prevede schimbări majore.

Un nou semn de circulație în România

Puțini șoferi știu ce înseamnă, de fapt, acest indicator rutier. El a fost introdus în ultimii ani în Codul Rutier, pentru a ține pasul cu evoluția tehnologiei. Semnul de circulație albastru cu „@” se amplasează în apropierea unui centru cu acces la internet. Pe indicatorul rutier se poate inscripționa și distanța până la locul respectiv, potrivit publicațiilor de specialitate.

Semnul de circulație care îți poate aduce o amendă de 725 de lei. Mai mult, există două indicatoare pentru același lucru. Problema apare atunci când staționarea se poate face în funcție de… zile: pare sau impare.

Citește și: Cod Rutier martie 2023. S-a schimbat legea! Ce reguli trebuie să respecți conform noilor modificări

Un nou semn de circulație
Un nou semn de circulație

Așadar, cel care arată precum un cerc în care sunt două linii verticale tăiate, înseamnă că staționarea vehiculelor este interzisă în zilele pare. Pentru fiecare lună, zilele pare sunt :2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30.

Semnul poate fi însoțit de un panou care marchează începutul, continuare și sfârșitul zonei sale de acțiune. De asemenea, pe panou pot apărea săgeți care au aceeași semnificație. În lipsa prezenței unui astfel de panou, zona de acțiune se oprește la prima intersecție.

Mai mult, există un alt indicator auto de staționare alternantă, dar pentru zilele impare! Cel pentru zile impare este precum un cerc în care este o singură linie verticală tăiată.

La fel cu cazul indicatorului pentru zilele pare, semnul poate fi însoțit de panoul care marchează începutul, sfârșitul și continuarea zilei de acțiune. Diferit de primul semn, acesta se aplică în zilele impare, acestea fiind: 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29, 31.

Citește și: Șoferii care nu țin cont de anumite reglementări ale Codului Rutier riscă amenzi de peste 700 de lei. Iată ce NU trebuie să îți lipsească din mașină

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult