- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii pot fi scutiți de impozite la locuințe. Iată care sunt condițiile care trebuie îndeplinite!

03 Dec, 13:44 • Oprea Alina
În cazul în care românii îndeplinesc anumite condiții, aceștia pot fi scutiți de impozite la locuințe. Este vorba de anveloparea locuințelor, proces pe care unii dintre aceștia deja l-au început!
Românii pot fi scutiți de impozite la locuințe. Iată care sunt condițiile care trebuie îndeplinite!

O veste bună pentru români! Aceștia nu vor mai fi obligați să plătească impozit pe locuință dacă îndeplinesc anumite condiții. Astfel, cei care aleg să își anvelopeze blocurile pe cont propriu, vor fi scutiți de la plata impozitului pe locuință pentru o perioadă de șapte ani. Pentru a putea beneficia de această scuture, românii trebuie să îndeplinească niște condiții. De asemenea, mai mulți dintre aceștia au început deja procesul prin care pot fi scutiți de impozite pe locuințe.

Ai putea fi interesat și de: ANAF se pregătește să aplice noile taxe, în ianuarie 2024. Printre ele se află impozitul minim de la companiile mari și accizele pentru băuturile cu zahăr

Românii sunt scutiți de impozit!

Această hotărâre a fost luată de Consiliul Local din Drobeta-Turnu Severin, care a fost dată în urmă cu patru ani.

Scutire de impozit pentru anvelopare
Scutire de impozit pentru anvelopare

Un lucru foarte important de menționat este acela că au fost foarte mulți români care au făcut asta deja, însă nu au beneficiat de scutire. Motivul pentru care nu au beneficiat este strâns legat faptul că lucrările ar trebui realizate cu o firmă specializată, ceea ce ar însemna creșterea exponențială a costurilor. Chiar dacă ar face acest lucru, oamenii ar avea mai apoi nevoie de un șir lung de documente, conform Antena3.

În contextul în care lucrarea ar fi fost efectuată de o firmă specializată, precum prevede hotărârea Consiliului Local din Drobeta-Turnu Severin, costurile ar fi fost aproape duble. Astfel, pentru a anvelopa un bloc, aceste costuri ar putea ajunge la un milion de euro.

Totuși, chiar și în contextul anvelopării blocurilor cu ajutorul unei firme specializate, până la momentul în care aceștia pot beneficia de o scutire au nevoie de mai multe documente.

Având în vedere că este perioada sezonului rece, cei care și-au anvelopate, deja, locuințele spun că beneficiile se resimt, mai ales în privința facturilor.

Lucrările de creștere a performanței energetice pot consta în: izolarea termică a pereților exteriori; înlocuirea ferestrelor și a ușilor exterioare existente, termo-hidroizolarea terasei, lucrări de refacere a finisajelor anvelopei.

Ai putea fi interesat și de: Impozite 2024. Ministrul Muncii explică în ce condiții vor crește taxele. „Trebuie să mărim şi contribuţia de asigurări sociale astfel încât sistemul să fie sustenabil”