- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii se pot angaja cu un salariu lunar de 2500 de euro. Emirates caută însoțitori de zbor

17 Jun, 13:24 • Bumbeneci Diana
Pasionații de călătorie cu avionul au șansa să se angajeze ca însoțitori de zbor. Salariul trece de 2500 de euro.
Românii se pot angaja cu un salariu lunar de 2500 de euro. Emirates caută însoțitori de zbor

Joburi noi la Emirates! Samantha James, vicepreședinte al echipajului de cabină Al Emirates a explicat într-un interviu acordat Corriere della Sera că în ultimul an compania a angajat 2.600 de însoțitori de bord, o medie de șapte pe zi. Și acum se fac angajări, iar românii care vor să devină însoțitori de zbor au șansa să se angajeze pe un salariu de peste 2000 de lei pe zi.

Emirates caută însoțitori de zbor

Conform anunțului oficial, în ultima zi a lunii martie, compania aeriană care zboară în aproape toată lumea avea 21.690 de stewardese și stewardese. Un număr care va crește cu încă 5.000 în acest an. Instruirea, spune James, are loc la sediul central din Dubai. Iar posturile ”sunt deschise atât începătorilor, cât și candidaților cu experiență”.

Job Emirates
Job Emirates

“Pentru a fi luat în considerare ca membru al echipajului de cabină Emirates, trebuie:

– Să aveți cunoștințe bune de limba engleză scrisă și vorbită (alte limbi străine sunt un avantaj);

– Să știți cum să lucrați în echipă;

– Să aveți o înălțime minimă de 160 de centimetri, ajungând la 212 centimetri cu brațele;

– Să puteți îndeplini cerințele pentru o viză de muncă în EAU;

– Să dețină o diplomă de bacalaureat

– să nu aibă tatuaje vizibile în timp ce poartă uniforma”, anunță oficialul.

Salariul este format din trei elemente: o bază fixă, plata cu ora pe zborurile operate și cheltuielile de întreținere.

”Salariul mediu net este de aproximativ 2.500 de euro (la clasa Economy). În plus, există și alte beneficii, cum ar fi: cazare spațioasă și mobilată oferită de Emirates (utilități incluse); transport la și de la locul de muncă; participarea la profiturile companiei; 30 de zile de concediu anual cu bilete de întoarcere acasă; bilete cu reduceri importante pentru familie și prieteni; asigurare medicală completă și privilegii și reduceri exclusive la mii de mărci și magazine de retail, cluburi, clinici, hoteluri”, spune James.

Instruirea durează șapte săptămâni și jumătate.

“Echipajul nostru de cabină își începe călătoria la clasa Economy, apoi este promovat la clasa Business și apoi la clasa First în funcție de performanță. Există, de asemenea, posibilitatea de a avansa devenind supervizori și șefi de echipaj de cabină. Atunci când decid să își agațe uniformele în cuier, mulți își găsesc succesul în roluri la sol, cum ar fi instructorii, recrutorii și în roluri în cadrul grupului Emirates”, explică oficialul Emirates.

Vezi și: Românii preferă să trăiască din ajutoare sociale. Cum se refuză, pe bandă rulantă, joburi plătite și cu 500 de lei pe zi

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult