- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii se vor lovi de noi scumpiri din cauza războiului din Israel. Mircea Coșea: „Dacă Iranul mişcă din acest punct de vedere, imediat va fi o intervenţia la nivel aproape global şi ne va afecta şi pe noi”

30 Oct, 15:28 • Bumbeneci Diana
Mircea Coşea vorbește despre scumpirile care îi aşteaptă pe români, în urma războiului din Israel: Preţul la carburant va fi primul care va crește.
Românii se vor lovi de noi scumpiri din cauza războiului din Israel. Mircea Coșea: „Dacă Iranul mişcă din acest punct de vedere, imediat va fi o intervenţia la nivel aproape global şi ne va afecta şi pe noi”

Prețurile ar putea crește considerabil din cauza războiului din Orientul Mijlociu, susține Mircea Coșea. Conflictul momentului destabilizează economia la nivel mondial. Profesorul Mircea Coşea, expert în macroeconomie, a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, despre efectele economice ale conflictului din Israel.

Mircea Coșea lansează un nou avertisment

Sunt anunţuri cu creşterea de preţuri la carburanţi, dar şi pe piaţa imobiliară. Profesorul Mircea Coşea, expert în macroeconomie, a avut o intervenţia în direct ]n care a făcut o analiză a efectelor războiului pe plan economic.

„Până acum câteva zile, criza era evidentă, din punct de vedere al violenţelor, al războiului. Acum, criza s-a accentuat, pentru că există o instabilitate evidentă politică în Israel. Există o poziţie care nu mai este de acord cu ce se întâmplă la nivelul Guvernului, deci este şi mai grav.

Două lucruri sunt importante, după părerea mea. Preţul la carburant va creşte. Va creşte, asta e sigur. Întotdeauna este indicatorul cel mai sensibil la astfel de probleme. Va creşte la benzină, la motorină. Problema care cred eu că va deranja este problema gazului”, a spus expertul în macroeconomie, Mircea Coşea.

Mircea Coşea

„S-a creat încă un stres în economia mondială”

Profesorul Mircea Coșea a mai explicat că Europa avea acord cu Israelul pentru iarna ce va urma,

„Europa avea nişte acorduri în desfăşurare cu importul de gaz din Israel pentru această iarnă. În Israel este un hub de gaz foarte bogat, care s-a format din resursele pe care le au în comun Israelul, Cipru şi Egiptul. Este o mare rezervă de gaz în partea israeliană. Or, deocamdată, acolo s-a întrerupt orice activitate. Deci va fi o problemă şi aici.

Însă, marea problemă este instabilitatea. Literatura străină occidentală chiar ieri spunea că s-a creat încă un stres în economia mondială. Economia mondială este stresată de acest lucru, mai mult decât a fost în legătură cu Ucraina, pentru că acest conflict poate să degenereze.

Se aşteaptă poziţia Iranului. Dacă Iranul mişcă din acest punct de vedere, imediat va fi o intervenţia la nivel aproape global şi ne va afecta şi pe noi.

Pe de altă parte, noi avem relaţii economice importante cu Israelul. Mai mult de jumătate din investiţiile noastre din Apărare sunt în parteneriat cu Israelul”, a mai spus profesorul Mircea Coşea, în dorect la Antena 3 CNN.

Vezi și: Ministrul Energiei, anunț pentru milioane de români care plătesc facturi. „Problema este că, din păcate, statul român n-a plătit întotdeauna la timp furnizorii”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult