- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii sunt nemulțumiți de suma de pe cardurile de la Guvern. „E un ajutor, dar e micuţă suma”. Au ajung primele vouchere

02 Feb, 16:01 • Polojan Tudor
Primii români care au primit cardurile de energie sunt nemulțumiți de sumă. Vouchere au început să fie distribuite în urmă cu câteva zile.
Românii sunt nemulțumiți de suma de pe cardurile de la Guvern. E un ajutor, dar e micuţă suma. Au ajung primele vouchere

Prin intermediul poștașilor s-au pus în mișcare cardurile de ajutor de energie. Românii pot plăti cu ele facturi la curent, gaz natural sau căldură, începând cu data de 20 februarie, scrie antena3.ro.

În luna februarie, beneficiarii vor primi 700 de lei, iar în septembrie încă 700 de lei. Totalul ajutorului ajunge, în acest fel, la 1400 de lei, scrie.

Cardurile se distribuie prin intermediul Poștei Române, aproximativ 2,8 milioane la număr. În primă fază, poștașii din șapte județe vor livra vouchere direct la ușa beneficiarilor.
Plățile se pot face începând cu 20 februarie, spun guvernanții. Opțiunile de plată sunt online, la punctele de plată sau la Poșta Română.

Te-ar mai putea interesa și: PSD este împotriva examenului de admitere la nivelul fiecărui liceu. „Ar crește riscul practicii neloiale a meditațiilor și al corupției”. Ce schimbări vor să aduca social-democrații la Legile Educației

Au ajuns cardurile de energie/ sursa foto: antena3.ro
Au ajuns cardurile de energie/ sursa foto: antena3.ro

Au primit cardurile, dar sunt nemulțumiți

Părerile sunt împărțite, însă primii români care au intrat în posesia voucherelor s-au declarat nemulțumiți. Aceștia au declarat că așteptau de mult timp acest fel de ajutor, dar suma este mică.

Românul neaoș este întotdeauna nemulțumit. Deși decizia Guvernului a fost ca banii să nu fie transferați toți într-o singură tranșă, ci 700 în a doua lună din acest an, iar ceilalți 700 în septembrie 2023, românașii noștri sunt greu de mulțumit.

Cardurile se acordă persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani și cu venituri sub 2.000 de lei, dar și persoanele care au ajutor social. Banii nu pot fi retrași de pe carduri, iar acesstea nu se vor putea vinde sau, mai ales, donate. Tentativele de fraudă sau de înstrăinare a cardurilor se sancționează cu amenzi care pornesc de la 42 de mii de lei.

Informează-te și în legătură cu: Credit în rate de la eMAG, nu doar de la bancă. Dobânzi mai mici, totul în 12 rate. Instituțiile Bancare vor trebui să schimbe tactica

 

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult