- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii trebuie să fie atenți la reclamele de pe rețelele sociale! Aceasta este o nouă metodă care îi poate lăsa fără bani în cont!

21 Nov, 17:53 • Oprea Alina
Internetul reprezintă un tărâm al tuturor posibilităților, de altfel oamenii trebuie să fie atenți la ceea ce dau click. Ultima perioadă a anului curent a fost marcată de sesizarea unor infracțiuni, mulți români rămânând fără bani în cont!
Românii trebuie să fie atenți la reclamele de pe rețelele sociale! Aceasta este o nouă metodă care îi poate lăsa fără bani în cont!

În ziua de azi, sunt foarte multe metode prin care românii pot rămâne fără bani în cont sau pot „obține” viruși pe telefon, laptop. Sunt zeci de români care au căzut în capcana infractorilor de pe internet și au rămas fără bani în conturile bancare, după ce aceștia au accesat diferite reclame postate pe rețelele sociale. Încă de la începutul anului curent au fost semnalate cazuri de genul acesta, astfel că au fost raportate, în total, 42 de persoane care au făcut sesizări până la momentul actual, după ce au accesat platforme de investiții din mediul online.

Investițiile online reprezintă unul dintre cele mai atrăgătoare subiecte și platforme pentru români și nu numai, astfel că, aceștia sunt cel mai ușor de păcălit în această arie. De altfel, infractorii nu fac decât să profite de acest lucru prin intermediul diferitelor metode.

Ai putea fi interesat și de: AVERTISMENT! Un nou pericol se află pe aeroporturi! Infractorii cibernetici sunt cu ochii pe românii care călătoresc

Români care au rămas fără bani în conturi!
Români care au rămas fără bani în conturi!

Români lăsați fără bani în cont!

Cea mai folosită metodă pe care aceștia o folosesc este cea a reclamelor puse pe platformele sociale, precum Facebook, prin intermediul cărora se promit câștiguri enorme și în perioade scurte de timp. În momentul în care victima accesează link-ul în cauză, aceasta este redirecționată pe o altă pagină de internet, unde se înregistrează, de regulă, cu numele, numărul de telefon și adresa de e-mail. Astfel că, după înregistrare, victima primește un mesaj pe WhatsApp de la persoane necunoscute, care pretind că sunt reprezentanții unei platforme de investiții, potrivit Antena 3.

După anumite discuții, persoanele sunt convinse de către cei care îi contactează să investească diferite sume de bani, promițându-le câștiguri de până la 25% pe săptămână. Aceste investiții înseamnă cumpărarea de acțiuni de la firme cunoscute. De altfel, pentru a le câștiga încrederea victimelor, presupușii brokeri virau, la început, sume mici de bani, cu titlul de „Câștiguri din investiții”. Astfel, pentru evitarea acestor situații, polițiștii le recomandă oamenilor să nu mai acceseze reclamele care au ca referință investiții în diferite burse sau să cumpere acțiuni care nu le sunt cunoscute sau care promit câștiguri mari.

Ai putea fi interesat și de: A fost selectată conducerea noii Băncii de Investiții și Dezvoltare. Ministerul Finanțelor a făcut alegerea