- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii vor avea parte de hrană mai ieftină. Lista alimentelor cu preț plafonat va putea fi extinsă

08 Sep, 13:03 • Bumbeneci Diana
Premierul Marcel Ciolacu anunță că lista alimentelor ieftine ar putea fi extinsă. Decizie de ultim moment a Guvernului.
Românii vor avea parte de hrană mai ieftină. Lista alimentelor cu preț plafonat va putea fi extinsă

Hrană mai ieftină pentru români! Lista alimentelor cu preț plafonat ar putea fi extinsă. Premierul Marcel Ciolacu anunță
Mâncarea românilor s-ar putea ieftini, după deciziile de ultimă oră ale Guvernului.

Românii vor avea parte de hrană mai ieftină

Potrivit surselor Antena 3 CNN, Guvernul ia în calcul posibilitatea de a extinde lista produselor care beneficiază de plafonarea adaosului comercial. În acest moment, 14 produse alimentare beneficiază de un adaos comercial plafonat la 20%, ceea ce duce la scăderea prețurilor pentru alimentele de bază.

Citește și: Marcel Ciolacu anunță oficial cine sunt românii care pierd voucherele de vacanță. „Am așteptat şi am vorbit despre aşa-spusa austeritate”

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Surse guvernamentale au precizat pentru Antena 3 CNN că, în perioada următoare, vor fi reluate discuțiile cu producătorii și cu distribuitorii, astfel încât această schemă să fie extinsă și mai multe produse alimentare să își reducă prețul.

Acest lucru a fost confirmat, vineri, și de premierul Marcel Ciolacu.

Schema de plafonare ar putea fi prelungită

De altfel, guvernanții au în plan să prelungească schema de plafonare. În primă fază, planul coaliției a fost ca plafonarea să fie valabilă timp de trei luni, cu posibilitatea de modificare ulterioară.

În prezent, românii care nu respectă această reglementare stabilită de Guvern riscă amenzi de până la 2 milioane de lei. Aceasta este analizată și de Consiliul Concurenței care, la scurt timp, verifică dacă prețurile scad sau nu la raft și care sunt procentele aplicate.

Ai mai putea citi și: Angajații din România rămân fără voucherele de vacanță. Când vor pierde românii banii de concediu

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult