- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Roșiile oltenești fac ravagii în piața românească. Un kilogram valorează 65 lei! Petre Daea: „Este extrem de exagerat şi de nepermis în ţară”

10 Apr, 09:56 • Lupu Alexandra
Prețurile usturătoare din piață reprezintă noul motiv de îngrijorare al românilor. La momentul actual, un kilogram de roșii oltenești costă 65 lei. Iată ce spune Petre Daea despre situația care este „de nepermis în țară”.
Roșiile oltenești fac ravagii în piața românească. Un kilogram valorează 65 lei! Petre Daea: „Este extrem de exagerat şi de nepermis în ţară”

Șirul prețurilor halucinante din piața românească nu se mai termină! La ora actuală, un kilogram de roșii oltenești costă 65 lei. Petre Daea a vorbit public despre situație, care este „de nepermis în țară”, relatează ziare.com.

Petre Daea, declarații inedite despre prețul roșiilor oltenești

Pe parcursul zilei de duminică, Petre Daea a vorbit la Prima News despre Programul Tomata, dar mai mult decât atât, despre situația halucinantă de la tarabele din piața românească: un kilogram de roșii oltenești costă 65 lei. Ministrul declară că suma cerută nu este exagerată, ci extrem de exagerată, dar mai ales, de nepermis.

Reprezentantul a menționat că el a văzut prețuri de 20 – 45 lei la fermieri, dar mai ales, ministrul a spus că sumele nu se vor menține atunci când va începe producția. Petre Daea a declarat că, la ora actuală, există 22.251 cereri de înscriere în Programul Tomata, dintre care 7.854 sunt ale tinerilor fermieri.

Citește și: Un kilogram de roșii a ajuns să fie de până la 3 ori mai scump decât un kilogram de carne de pui

„Avem 22.251 cereri înscrise în program.Ştiţi câţi tineri avem acolo? 7.854, faţă de 2019 când am prezentat la Romexpo cei 1.224 de tineri care s-au înscris”, spune ministrul Agriculturii.

Roșii oltenești
Roșii oltenești

Petre Daea precizează că prețurile fermierilor variază între 20 și 45 lei, dar mai mult decât atât, la ora actuală atingem „vârfurile de producție”. Ministrul a menționat că știe de la cine pleacă roșiile în România, dar mai ales, reprezentantul precizează că ele sunt verificate de Autoritatea Fitosanitară, fiind obligatoriu.

”Luaţi-vă după mine, ce zic eu, vă duc în loc sigur. În primul rând, în fiecare dimineaţă, Petre Daea are comunicare cu ţara, la 7.30.

În fiecare zi ştiu de unde au plecat tomatele în România şi de la cine, ştiu că acele tomate au fost verificate de Autoritatea fitosanitară, pentru că e obligatoriu.

Sunt la ora actuală 20 de lei la fermier, 35 de lei şi 45 de lei. Sunt vârfurile de producţie”, spune Daea.

Roșiile vândute cu 65 lei kilogramul au fost fotografiate în piața din Alba Iulia. Prețul este unul piperat, dar mai ales, reprezintă un nou motiv de îngrijorare pentru români.

„65 de lei kilogramul este nu exagerat, extrem de exagerat şi de nepermis în ţară. Daţi-mi mie locul, să văd şi eu”, a arătat ministrul Agriculturii.

Vezi și: Roșiile românești ies pe piață mai devreme! Cât va costa un kilogram?