- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Rusia atacă puternic Germania, după ce nemții au confirmat că trimit tehnică militară ucrainenilor

06 Jan, 21:43 • Bumbeneci Diana
Rusia tranșează dur decizia Germaniei de a sprijini Ucraina! Ambasada Rusiei a transmis un mesaj tranșant, în care le amintește nemților de „datoria morală” legată de crimele nazismului.
Rusia atacă puternic Germania, după ce nemții au confirmat că trimit tehnică militară ucrainenilor

Nervoși pe decizia Germaniei de ajuta Ucraina, rușii reamintesc de crimele naziștilor. Ambasada Rusiei a transmis un mesaj dur, după ce Berlinul a decis să sprijine militar Kievul.

Rusia atacă Germania cu vorbe grele

Ambasada Rusiei la Berlin a condamnat decizia Germaniei de a trimite Kievului un sistem de apărare antiaeriană de tip PATRIOT şi aproximativ 40 de vehicule blindate de infanterie de tip Marder.

„Condamnăm ferm această decizie și o considerăm un alt pas spre escaladarea conflictului din Ucraina”, a declarat ambasada. „Adoptarea sa pare deosebit de cinică în ajunul sărbătorii ortodoxe a Crăciunului, foarte venerată în lumea creștină, precum și pe fondul încetării focului declarată unilateral de președintele Rusiei în această privință„, se arată în mesajul ambasadei, citat de TASS.

Misiunea diplomatică a adăugat că Berlinul a făcut acest pas „inclusiv sub presiunea serioasă a Washingtonului”.

Ai mai putea citi: Germania va livra Ucrainei un sistem aerian Patriot și mai multe vehicule de luptă

Mesajul oficial al rușilor mai transmite și că „pomparea Kievului cu arme letale și echipamente militare grele” reprezintă „frontiera morală pe care autoritățile germane nu ar fi trebuit să o treacă, ținând cont de responsabilitatea istorică a Germaniei” pentru crimele nazismului.

Odată cu adoptarea de către Berlin a acestei decizii, devine din ce în ce mai evident că Germania și țările din Occidentul colectiv nu sunt interesate să găsească o soluție pașnică la conflict”, a declarat ambasada.

Germania a anunțat, încă de ieri, că este gata să livreze Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană de tip PATRIOT şi aproximativ 40 de vehicule blindate de infanterie de tip Marder. Tehnica militară va fi livrată în primul trimestru al lui 2023, conform unui purtător de cuvânt al Guvernului Scholz, Steffen Hebestreit, relatează CNN.

IVF Marder Germania
IVF Marder Germania

Vrem să echipăm un batalion. Un batalion constă în aproximativ 40 vehicule (de luptă, de infanterie, de tip Marder). Internţionăm să predăm Ucrainei 40 de (vehicule blindate de tip) Marder în primul trimestru”, anunţă el.

Germania a promis să livreze Ucrainei şi un sistem de apărare antiaeriană de tip PATRIOT, din stocul armatei germane (Bundeswehr) – care urmează să fie livrat tot în primele trei luni ale acestui an, anunţă Hebestreit.

Vehiculul blindat de infanterie de tip Marder este destinat transportului militarilor pe câmpul de luptă. El este folosit de către armata germană din anii ’70 şi a fost modernizat în mod continuu, fiind extrem de util infanteriștilor.

Ai mai putea citi și: Ucraina a urcat în topul celor mai puternice armate din lume! Pe ce loc a ajuns România și care sunt cele mai slabe armate din lume

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult