- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ryanair intră în grevă! 152 de zboruri vor fi anulate în acest weekend

06 Jan, 21:01 • Bumbeneci Diana
Ryanair confirmă că în acest weekend intră în grevă în Belgia! Peste 150 de zboruri vor fi anulate.
Ryanair intră în grevă! 152 de zboruri vor fi anulate în acest weekend

Ryanair creează o nouă situație fără precedent! A fost confirmată o grevă în Belgia a personalului navigant al operatorului irlandez low-cost Ryanair, care va antrena anularea a 152 de zboruri în acest weekend pe aeroportul Charleroi, potrivit AFP, care îl citează pe directorul aeroportului, notează Agerpres.

Ryanair intră în grevă

Cei circa 400 de însoţitoare şi însoţitori de bord ai companiei de transport aerian fuseseră deja îndemnaţi să-şi înceteze munca din 30 decembrie până la 1 ianuarie, provocând peste 100 de anulări de zboruri în acest aeroport. Aeroportul este al doilea în Belgia, după traficul de pasageri.

De sâmbătă până duminică, 76 de zboruri cu plecarea din Charleroi şi 76 de zboruri cu aterizare pe acest aeroport vor fi anulate. Zeci de mii de pasageri vor fi afectați.

circa 20.000 de pasageri urmează să fie afectaţi de această acţiune„, a precizat directorul aeroportului, Philippe Verdonck, adăugând că toţi călătorii vizaţi au fost avertizaţi de Ryanair.

Compania irlandeză folosește nu mai puțin de 15 avioane cu plecare din Belgia. Greva nu ar trebui să aibă impact asupra avioanelor cu baza în alte ţări. O parte din traficul belgian al Ryanair rămâne, prin urmare, asigurat de aceste aparate cu baza în străinătate. O adunare a personalului va avea loc sâmbătă dimineaţă pe aeroportul din Charleroi.

Ai mai putea citi: Schimbare majoră pentru cursele aeriene. Wizz Air și Ryanair se retrag de pe aeroporturi și renunță la mai multe zboruri din România

Ryanair
Ryanair

Angajaţii Ryanair în Belgia au făcut deja grevă în mai multe rânduri anul trecut. Ei acuză compania că exercită presiuni în mod ilegal asupra salariaţilor pentru a-i determina să lucreze din când în când în alte locuri din Europa, în special la Dublin. Mai mult, angajații susțin că sunt plătiți execrabil și că nu sunt nici asigurați.

„În acelaşi timp, ei anunţă că vor obţine un profit extraordinar, au mai mulţi bani decât prevăzuseră, iar pentru personalul din cabine, care reprezintă aproape nimic în costurile lor, nu sunt dispuşi să renunţe la nişte bani pentru ca oamenii să aibă cel puţin minimul legal”, declară Lebbe.

Aeroportul din Charleroi, care deserveşte peste 190 de destinaţii, în bună parte în bazinul mediteraneean, revendică un trafic de 8 milioane de pasageri anual. El este numărul doi în Belgia după Bruxelles-Zaventem.

Ai mai putea citi: Din primăvara viitoare, Ryanair va introduce rute directe. Biletele au fost deja puse în vânzare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult