- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

S-a reluat circulația pe podul Giurgiu-Ruse! Poliția de Frontieră anunță că lucrările între România și Bulgaria au fost finalizate

01 Sep, 16:26 • Constantin Cristina
Lucrările la podul Giurgiu-Ruse au fost finalizate. Circulația între România și Bulgaria s-a reluat în condiții normale.
S-a reluat circulația pe podul Giurgiu-Ruse! Poliția de Frontieră anunță că lucrările între România și Bulgaria au fost finalizate

Șoferii au drum liber din România în Bulgaria. Poliția de Frontieră anunță că lucrările de reparații pe partea bulgărească a podului peste fluviul Dunărea dintre Ruse și Giurgiu au fost finalizate.

Citește și: Autoritățile impun restricții de circulație pe podul Giurgiu – Ruse. Șoferii nu vor putea traversa podul începând de luni

S-a reluat circulația pe podul Giurgiu-Ruse! Poliția de Frontieră anunță că lucrările între România și Bulgaria au fost finalizate

Așadar, circulația pe podul Giurgiu-Ruse a fost reluată în condiții normale pe ambele sensuri din data de 31 august, ora 13:30. De asemenea, șoferii pot verifica situația tuturor punctelor de frontieră existente deschise în regim internaţional pe site-ul Poliției de Frontieră. Totodată, aici poate fi urmărit timpul de așteptare în punctele de frontieră, pe ambele sensuri, atât pentru autovehicule cât și pentru autocamioane.

Mai mult decât atât, circulația a fost oprită în contextul în care în perioada 28-31 august 2023 au fost efectuate o serie de reparații pe podul peste fluviul Dunărea, Giurgiu-Ruse. Traficul, se asemenea, a fost restricționat timp de patru ore, în intervalul 22-02, iar în restul timpului circulația în zona reparaților se desfășura pe o singură bandă de mers.

Podul Giurgiu-Ruse
Podul Giurgiu-Ruse

Restricții și la podul de la Brăila

Prin aceste restricții a trecut și podul de peste Dunăre, de la Brăila, în urma unor denivelări create la nici o lună distanță de la inaugurare. Ministrul Transporturilor susține că șoferii de camioane au produs denivelările de pe pod, deoarece nu au respectat pe deplin regulamentul circulației.

Oficialul a mai precizat că se vor face lucrări de remediere a denivelărilor de care s-au plâns șoferii în ultima vreme. Gropile au apărut la doar o lună de la inaugurare. Din cauza caniculei, șoferii de camioane care frecventau podul de peste Dunăre, nu au respectat restricțiile și așa a condus la denivelări, iar podul a fost închis pentru o perioadă scurtă.

„În perioada în care e caniculă există restricții de tonaj peste tot, au fost acele restricții care nu au fost respectate de anumiți camionagii. I-am amendat pe toți, vor fi remediate lucrările. Aș face un apel, vorbim de aceste temperaturi care și vor fi și zilele următoare.., există aceste restricții, la fel avem iarna, când Compania de Drumuri anunță că anumite drumuri sunt închise…și totuși mai există câțiva români care nu respectă anunțurile și ajung întroieniți și au pretenția de la stat…sigur că vine statul să-i scoată de acolo, dar hai să mai ținem cont și de anunțurile oficiale”, a precizat Sorin Grindeanu.

Alte articole: Autoritățile române și cele bulgare discută despre un nou pod peste Dunăre la Giurgiu-Ruse. „Acest obiectiv este foarte important”