- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salarii 1 ianuarie 2024. Venituri mai mari pentru o categorie de români, începând cu anul viitor

18 Jul, 16:34 • Bumbeneci Diana
A fost anunțată o nouă majorare a salariilor. De la 1 ianuarie, anumiți români vor primi mai mulți bani.
Salarii 1 ianuarie 2024. Venituri mai mari pentru o categorie de români, începând cu anul viitor

Anumiți români vor primi, începând cu data de 1 septembrie 2023, salarii mai mari. De la 1 ianuarie 2024, o nouă majorare a acestora va fi înregistrată, fiind de peste 25%.

Salarii mai mari din 2024

O primă majorare semnificativă va avea loc la data de 1 septembrie 2023, moment în care se va raporta o nouă majorare a salariului minim pe economie. Din data de 1 ianuarie 2024, acesta va crește din nou, cu peste 25 de procente.

Pe data de 1 ianuarie 2023, salariul minim pe economie a crescut. Începând cu data de 1 septembrie 2023, acesta va beneficia de o nouă majorare, urmând să ajungă la 3.300 de lei brut și la 1.981 de lei net.

Următoarea majorare salarială se va înregistra pe data de 1 ianuarie 2024. În prima zi a anului următor va fi consemnată o majorare de 25%, ajungându-se la 3.750 de lei brut și la 2.231 de lei net. Cu toate acestea, România ocupă locul 20 din 22 în ceea ce privește salariile din Uniunea Europeană.

În momentul de față, Bulgaria oferă sub 400 de euro, Ungaria peste 500 de euro, România și Letonia oferă peste 600 de euro, Croația, Slovacia, Republica Cehă, Estonia și Polonia oferă peste 700 de euro, în timp ce Malta și Lituania oferă salarii de peste 800 de euro, anunță edupedu.

salarii
salarii

Vezi și: Frații Pavăl marchează o nouă investiție record! Un nou magazin Dedeman va fi construit pe un teren cumpărat de la Țiriac

„Promisiunea a fost onorată: începând de astăzi (n.r. 14 iulie), cadrele didactice din România primesc salariile majorate! Primul salariu majorat a fost virat chiar astăzi în contul angajaţilor din sistemul de învăţământ.

Demersul a fost posibil în urma OUG adoptate de Guvern, prin care este acordată o creştere medie de peste 25% a salariilor pentru personalul didactic (1.300

lei brut pentru fiecare funcţie didactică, indiferent de vechime sau de grad)”, a transmis aceasta, prin intermediul unei postări efectuate în mediul online.

Reamintim faptul că greva angajaților din Educație a început pe data de 22 mai și a fost suspendată pe data de 12 iunie, după lungi dezbateri între Guvern și Sindicate. Creșterile salariale pe care aceștia le-au obținut sunt cuprinse între 760 de lei și 1.420 de lei, potrivit Ordonanței de Urgență nr. 57 din 2023, relatează edupedu.ro.

Din cauza grevei din Educație, primele probe ale examenului de Bacalaureat, probele orale, nu au mai fost susținute, iar notele au fost echivalate. Între timp, profesorii cer tot mai mulți bani, dar oferă un randament tot mai scăzut.

Vezi și: Aproape că nu îți vine să crezi! Locul din România în care două feluri de mâncare costă 15 lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult